F1: Ferraria epäillään huijaamisesta - Formula 1 - Ilta-Sanomat

Ferraria epäillään huijaamisesta – FIA takavarikoi F1-autojen osia

Ferrarilla ei voitettu tälläkään kaudella valmistajien eikä kuljettajien maailmanmestaruutta.

Ferrarilla ei voitettu tälläkään kaudella valmistajien eikä kuljettajien maailmanmestaruutta.

Julkaistu: 22.11. 13:37

Kansainvälinen autoliitto FIA pyrkii entistä paremmin varmistamaan, ettei F1-sarjan moottorisääntöjä rikottaisi.

Varsinkin Mercedeksen ja Red Bullin leirissä on jo jonkin aikaa epäilty, että Ferrari pystyy jollakin tavalla kiertämään polttoainevirtausta koskevaa rajoitusta ja saa sitä kautta lisää tehoa suorille.

Sallittu maksimivirtaus on sata kilogrammaa tunnissa.

Kansainvälinen autoliitto FIA otti viime viikonloppuna ajetun Brasilian F1-kilpailun jälkeen haltuunsa polttoainejärjestelmään kuuluneita osia kolmesta autosta: Ferrarista, sen asiakastallin Haasin menopelistä sekä myös Red Bull-Hondasta.

Keskiviikkona FIA ilmoitti, että tallien pitää asentaa autoihin myös toinen polttoainevirtaustunnistin seuraavalle kaudelle. Sen avulla FIA pystyy entistä tarkemmin huolehtimaan, ettei sääntöjä rikota.

Ferrarin F1-moottori on ollut jo pitkään suurennuslasin alla huijausepäilyjen takia. Tallipäällikkö Mattia Binotto on koko ajan vakuuttanut, ettei Ferrari ole tehnyt mitään teknisten sääntöjen vastaista.

Ferrarin suorituskyky putosi Yhdysvaltojen ja Brasilian osakilpailuissa. Ennen niitä kisoja italialaistalli saavutti kuusi peräkkäistä paalupaikkaa, ja punaisten autojen suoravauhti hämmästytti monia.

– Noin käy, kun lopettaa huijaamisen, Red Bullin Max Verstappen laukoi Ferrarin heikentyneestä vauhdista hollantilaisella Ziggo Sport -kanavalla USA:n GP:n jälkeen.

Ferrarin mukaan notkahdus kilpailukyvyssä ei ole liittynyt FIA:n uusiin teknisiin direktiiveihin.