Kimi Räikkönen komennettiin helsinkiläisellä pajalla hommiin – Robin, 4, sai oman auton: ”Kuin vanhaan hyvään aikaan” - Formula 1 - Ilta-Sanomat

Kimi Räikkönen komennettiin helsinkiläisellä pajalla hommiin – Robin, 4, sai oman auton: ”Kuin vanhaan hyvään aikaan”

Kimi Räikkönen kokosi luottomiehen kanssa Robin-poikansa ensimmäisen kartingauton Helsingissä. Rianna-tytär lienee seuraava asiakas.

Kimi Räikkönen kokosi Robin-poikansa ensimmäisen kartingauton luottomiehensä Lasse Jaatisen, 66, kanssa.­

21.11.2019 10:49

Kimi Räikkönen on uppoutunut täysillä nelivuotiaan Robin-poikansa kartingharrastukseen. Ja niin kuin kartingissa on tapana, vanhempien pitää auttaa lapsiaan ajokkien laittamisessa.

Räikkönen ei tunnetusti pelkää kädentöitä. Siitä saatiin hyvä esimerkki alkusyksystä, kun hän saapui Racing Service Jaatisen tiloihin Helsingissä.

Yksin pakettiautolla liikkeellä ollut maailmantähti tuli noutamaan poikansa kartingautoa vanhalta luottomieheltään, 66-vuotiaalta Lasse Jaatiselta.

Räikkösen vierailussa oli äärimmäisen vahvaa nostalgiaa. Juuri Lasse Jaatinen nimittäin tuki aikoinaan voimakkaasti Räikkösten perheen kartingharrastusta, kun Kimi vielä haaveili F1-tähteydestä.

Lasse Jaatinen on Kimi Räikkösen luottomies vuosien takaa.­

Jaatinen ei ollut tavannut Räikköstä kasvotusten vuosiin. Itse asiassa Jaatinen oli viimeksi nähnyt Kimin F1-tähden kunniaksi Helsingissä vuonna 2007 järjestetyn yksityisen maailmanmestaruusjuhlan yhteydessä, eli 12 vuotta sitten.

Kimi Räikkönen, Matti-isä ja veli Rami Räikkönen perheen kartingharrastuksen parissa aikoinaan.­

Syksyllä vanhat tutut siis tapasivat pitkästä aikaa. Jälleennäkeminen oli lämmin.

– Oli mahtavaa nähdä pitkästä aikaa! Tuntui tosi kivalta. Se oli kuin vanhaan hyvään aikaan, silloin kun Kimi kävi täällä pikkupoikana, Lasse Jaatinen kertoo Ilta-Sanomille.

Jaatinen tuki Räikkösten perhettä Kimin lapsuudessa monin tavoin, ja perhe sai tavaroita ja palveluita jopa velaksi.

– Nykyisinhän Kimi on kuuluisuus maailmalla, mutta hän ei ollut muuttunut lainkaan. Hän oli aivan samanlainen kuin pikkupoikana, Jaatinen sanoo.

Lasse Jaatinen on kartingin guru.­

Räikkösen, 40, lähestymistavasta rohkaistuneena Jaatinen ja hänen työtoverinsa Toni Saarinen uskalsivat pistää F1-tähden töihin.

– Robinin auto ei ollut täysin valmis, kun Kimi tuli. Niinpä annoimme Kimin touhuta ja tehdä asennushommia poikansa autoon, Jaatinen myhäilee.

– Työkalut pysyivät yhä Kimin käsissä, hän kertoo.

Voisitko nähdyn perusteella palkata Räikkösen töihin?

– Ilman muuta! Meillä ei vain taida rahat riittää hänen palkkaamiseen. Ei mekaanikoksi, eikä varsinkaan testikuskiksi, Jaatinen naurahti.

Lasse Jaatisen mukaan Kimi Räikkösen jalat ovat yhä tukevasti maan pinnalla.­

Asennushommien lomassa rupateltiin mukavia ja ryystettiin myös perisuomalaiseen tapaan ”kahveet”.

Pajalla Räikkönen paljasti, että perheen kuopus, kaksivuotias Rianna-tyttö saattaa myös tarvita Racing Service Jaatisen palveluita.

– Kimi kertoi, että Rianna on rämäpää ja on myös erittäin kiinnostunut menopeleistä. Voi hyvinkin olla, että myös Kimin tytölle laitetaan meillä autoja.

Räikkösen perheessä nautitaan vauhdista kautta linjan.­

Robin Räikkösen ensikosketus kartingiin järjestyi kesällä Jaatisen kautta. Kimi Räikkönen soitti vanhalle luottomiehelleen, joka junaili Robinille sopivan auton Bembölen radalta.

Robin ihastui kartingiin, joten hänelle piti saada oma auto. Tässä vaiheessa mukaan tulivat myös sponsorikuviot, vaikka poika on vasta nelivuotias. Kartingvalmistaja CRG huomasi, että Robin käytti kokeilussaan heidän ajokkiaan.

Jaatisella on CRG:n maahantuonti Suomessa, ja asiat etenivät nopeasti. Pian Kimi Räikkönen siis saapui noutamaan Jaatiselta Robinin ensimmäistä omaa kartingautoa.

– Robinin auto on Puffo-kart, joka on tarkoitettu 4–6-vuotiaille. Siinä on 35-kuutioinen nelitahtimoottori. Sen huippunopeus on vajaat 40 kilometriä tunnissa, Jaatinen raportoi.

Edellä kuvattujen nostalgisten asennushommien jälkeen Robinin auto nostettiin Kimin pakettiauton perään. Jaatisen mukaan auto päätyi Räikkösten kotiin Sveitsiin.

– Kimi jutteli, että he saattavat käydä Robinin kanssa ajelemassa kartingia esimerkiksi Hollannissa ja tulevat sitten taas ensi kesänä ajamaan Suomeen.

– Voi olla, että ensi kesänä Robin tarvitsee jo tehokkaamman ajokin ja tämä ensiauto jää Riannalle, pitkän linjan moottoriurheilumies Lasse Jaatinen arveli.

F1-kausi vetelee viimeisiään ja mestarit ovat olleet selvillä jo hyvän aikaa. Lewis Hamilton ja Mercedes olivat valtiaita myös tällä kaudella.

Kimi Räikköseltä ja Alfa Romeo -tallilta ei mestaruuksia odotettu, mutta lähtökohtiin nähden suomalaispilotin kausi on sujunut mainiosti. Räikkönen on kerännyt 43 MM-pistettä, kun sesongista on vielä ajamatta päätöskisa Abu Dhabissa.

– Alfa ei ole sellainen auto, jolla pystyisi voittoihin. Kimin ajosuoritukset ovat kuitenkin olleet hyviä, Jaatinen sanoo.

Kimi Räikkönen on Lasse Jaatisen mielestä yhä tekijämiehiä myös F1-radoilla.­

Nelikymppinen Räikkönen on lyönyt selkeästi 25-vuotiaan tallitoverinsa Antonio Giovinazzin, jolla on 14 pistettä.

– F1:ssä kaikki ovat rattimiehiä. Giovinazzi on ollut Ferrarin siipien suojassa ja kyvykäs kuski. Siinä mielessä Kimin ylivoima häntä vastaan on jopa hieman yllättävää, Jaatinen tuumaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?