F1-pomo haluaa toisen Ferrari-kuskeista astuvan esiin: ”Olisi hyvä, jos myöntäisi syyllisyytensä” - Formula 1 - Ilta-Sanomat

F1-pomo haluaa toisen Ferrari-kuskeista astuvan esiin: ”Olisi hyvä, jos myöntäisi syyllisyytensä”

Ross Brawn on ollut F1-sarjassa monenlaisissa työtehtävissä jo useiden vuosikymmenien ajan.

Ross Brawn on ollut F1-sarjassa monenlaisissa työtehtävissä jo useiden vuosikymmenien ajan.

Julkaistu: 19.11. 18:38

Tunnetun F1-pomon Ross Brawnin mielestä toisen Ferrari-kuljettajan pitäisi nyt kantaa vastuu Brasilian GP:ssä tapahtuneesta dramaattisesta kolarista.

Sebastian Vettel ja tallikaveri Charles Leclerc kolaroivat Ferrari-tallin autoilla viime sunnuntaina, vajaat viisi kierrosta ennen Brasilian F1-kisan päättymistä. Kumpikin joutui keskeyttämään. He taistelivat siinä vaiheessa neljännestä sijasta.

Nykyisin F1-sarjan moottoriurheilujohtajana työskentelevä Ross Brawn otti kantaa kolariin.

– En haluaisi antaa mielipidettä, kuka oli suurin syyllinen siihen kolariin. Kun sitä on nyt kuitenkin myöhemmin mietitty, niin ehkä olisi hyvä, jos toinen heistä seuraisi Lewis Hamiltonin esimerkkiä ja myöntäisi syyllisyytensä, niin kuin mestari teki kolaroituaan Albonin kanssa, Brawn sanoi uutistoimisto Reutersin mukaan.

Hamilton törmäsi Brasilian GP:n loppuhetkillä Alexander Albonin auton takapyörään yrittäessään ohittaa toisena ollutta Red Bull -kuskia.

Kuusinkertainen maailmanmestari myönsi kisan jälkeen heti syyllisyytensä ja hyväksyi mukisematta saamansa viiden sekunnin aikarangaistuksen, joka pudotti hänet kolmannelta sijalta seitsemänneksi.

Brawnin mielestä Ferrarin on ehdottomasti tehtävä jotain, jotta Vettel ja Leclerc tietävät jatkossa hyvin tarkasti sisäiset pelisäännöt.

– Jos Ferrari todella haluaa päättää Mercedeksen valtakauden, sen pitää ensi vuonna tarjota kuljettajilleen kilpailukykyisempi auto ja myös varmistaa, etteivät tuollaiset kolarit enää uusiudu.

– Formula 1 on joukkueurheilua – varsinkin Maranellossa, Brawn sanoi.

Ensi lauantaina 65 vuotta täyttävä Brawn oli Ferrarilla teknisenä johtajana silloin, kun Michael Schumacher voitti mestaruuksia italialaistallin autolla.