Kimi Räikkönen jäi ilman palkintosijaa, vaikka edellä maaliin ajanut Carlos Sainz rikkoi sääntöjä - Formula 1 - Ilta-Sanomat

Kimi Räikkönen jäi ilman palkintosijaa, vaikka edellä maaliin ajanut Carlos Sainz rikkoi sääntöjä – Valtteri Bottas: ”He sanoivat, että siitä tulisi rangaistuksia”

F1-sarjan kilpailunjohtaja Michael Masi selitti, miksi Carlos Sainz sai pitää kolmannen sijan viime sunnuntaina Brasilian GP:ssä.

Kimi Räikkönen pääsi Alfa Romeolla lopulta hyvin lähelle palkintopallisijaa Brasiliassa.­

19.11.2019 11:14

Kimi Räikkönen ajoi Brasilian GP:ssä viidentenä maaliin, mutta nousi neljänneksi Lewis Hamiltonille kolaroinnista lätkäistyn viiden sekunnin aikarangaistuksen jälkeen.

Räikkönen olisi ollut kauden toiseksi viimeisessä F1-kilpailussa lopulta jopa kolmas, jos hänen edellään ruutulipulle ajanut McLarenin Carlos Sainz olisi saanut sääntörikkeestään aikasakon. Miksi sitä ei espanjalaiselle annettu?

Sainz avasi autonsa takasiivekkeen, kun kuljettajille näytettiin tuplakeltaisia lippuja Valtteri Bottaksen pysäköityä moottorivikaisen Mercedeksensä radan varteen.

F1-kuljettajille oli perjantain kuljettajakokouksessa kerrottu selvästi, että rangaistuksia on tulossa, jos ohitusmahdollisuuksia parantava DRS-siipi avataan tuplakeltaisten lippujen aikana.

– Se oli perjantaina oikeastaan pääaihe, josta puhuimme, Bottas kertoi ESPN-kanavan verkkosivujen mukaan.

– He sanoivat, että siitä tulisi rangaistuksia. Tuplakeltaiset liput tarkoittavat aina jotain vakavaa. Aiemmin niiden aikana on tapahtunut hyvin ikäviäkin asioita, joten siinä tilanteessa ei varmasti pidä leikkiä DRS:n kanssa.

Sainz oli yksi kahdeksasta kuljettajasta, jotka olivat hetkeksi avanneet DRS-siiven tuplakeltaisten lippujen aikana.

F1-sarjan kilpailunjohtaja Michael Masi selitti Brasilian GP:n jälkeen, miksi Sainz eikä kukaan muukaan saanut siitä rangaistusta. Masin mukaan kaikki DRS-siiven avanneet kuljettajat olivat kuitenkin noudattaneet tuplakeltaisten lippujen tärkeintä sääntöä. He olivat hidastaneet vauhtia selvästi ja olleet valmiita pysähtymään.

– Tutkimme asiaa, ja muiden yli mennyt tekijä oli se, että tuplakeltaisten aikana pitää hidastaa vauhtia merkittävästi. He kaikki tekivät niin, Masi kertoi.

– Muutamat heistä aktivoivat DRS:n suhteellisen vähäiseksi ajaksi. Kutsuisin sitä liikemuistiksi. Tuomarit tutkivat asiaa ja päättivät, ettei lisätutkinta ole tarpeellista.

Carlos Sainz on ollut ehdottomasti yksi tämän kauden onnistujista F1-sarjassa.­

Palkintosija oli Sainzin ensimmäinen F1-sarjassa. Hän on nyt eniten F1-kisoja (101) ennen palkintopallille pääsyään ajanut kuljettaja.

Oberstdorfin MM

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?