Ferrarin F1-kuskit saivat hölmöilyistään murskaavia tuomioita Italiassa - Formula 1 - Ilta-Sanomat

Ferrarin F1-kuskit saivat karmeasta hölmöilystään murskatuomioita Italiassa – ”Tämä on katastrofi!”

Sebastian Vettelin autosta hajosi vasen takarengas, kun saksalainen kolaroi tallikaverinsa Charles Leclercin kanssa.

Sebastian Vettelin autosta hajosi vasen takarengas, kun saksalainen kolaroi tallikaverinsa Charles Leclercin kanssa.

Julkaistu: 18.11. 13:24

Ferrari-kuljettajien keskinäinen kolarointi Brasilian GP:ssä on tietenkin iso puheenaihe Italiassa.

Italian suurimman urheilulehden La Gazzetta dello Sportin mielestä Sebastian Vettelin ja Charles Leclercin kolarointi oli kuljettajilta suurta typeryyttä.

– Oli odottavissa, että ennemmin tai myöhemmin jotain tällaista voi tapahtua.

– Kolari Vettelin ja Leclercin välillä oli suoraa seurausta siitä, mitä on tapahtunut 6–7 edellisessä kilpailussa. Se alkoi Monzassa, jossa Leclerc ei auttanut Vetteliä aika-ajoissa ja jatkui Venäjällä, jossa Vettel ei kunnioittanut määräystä päästää Leclerc ohi, Gazzetta analysoi.

– Onko Leclercin ja Vettelin välisessä kilpailutilanteessa saavutettu nyt maksimi? Kaksi Ferrari-kuljettajaa taistelee neljännestä sijasta, sitten he kolaroivat ja ovat ulkona kisasta. (Tallipäällikkö) Binotto on raivoissaan, Corriere dello Sport kirjoitti.

– Vain viisi kierrosta oli matkaa maaliin, kun Vettel ja Leclerc kolaroivat keskenään. Tämä on katastrofi, joka oli kuitenkin jo ennakoitavissa. Tämä johtaa isoihin keskusteluihin Maranellossa, Tuttosport puolestaan kirjoitti.

Vuoden 1997 F1-mestari Jacques Villeneuve kommentoi kolaria Italian Sky Sports -kanavalla.

– Molemmat kuskit tekivät kauhean virheen. Tuollainen taistelu ei ollut tarpeellista, koska he olisivat voineet saavuttaa enintään kolmannen sijan. He halusivat vain näyttää toisilleen, kuka on paras.

– Ferrarin täytyy nyt tehdä jotain. Kuljettajat olivat vapaita taistelemaan keskenään, mutta sellaista vapautta ei pitäisi käyttää väärin. Mielestäni molemmat tekivät virheen. Leclerc oli liian aggressiivinen. Kun Vettel ohitti häntä, ovea ei olisi pitänyt sulkea sillä tavalla, Villeneuve jatkoi.

Edesmenneessä Lotuksen F1-tallissa testikuskina olleen Davide Valsecchin mielestä sekä Vettel että Leclerc voivat katsoa peiliin ja kysyä, että mitä tulikaan tehtyä.

– Molemmat tekivät virheen, ja se oli kamala virhe. He veivät tallilta pisteitä. Tällaisia asioita ei pitäisi tapahtua. Vettel sulki oven, mutta myös Charles olisi voinut jättää enemmän tilaa, Valsecchi arvioi.

Suurin osa Ferrarin faneista tuntuu kuitenkin olevan sitä mieltä, että Vettel oli ehdottomasti suurempi syyllinen yllättävään kolarointiin.

Monet italialaistallin fanit haluaisivat, että tänä ja viime vuonna paljon virheitä tehnyt Vettel lähtisi Ferrarilta jo tämän kauden jälkeen.