F1: Mercedeksen tekniikkapomo myönsi amatöörimäisen virheen - Formula 1 - Ilta-Sanomat

Mercedeksen F1-tallin tekniikkapomo myönsi amatöörimäisen virheen: ”Se oli tyhmästi tehty”

Lewis Hamilton tuhosi Brasilian GP:n viimeisellä kierroksella Red Bullin Alexander Albonin kisan.

Lewis Hamilton tuhosi Brasilian GP:n viimeisellä kierroksella Red Bullin Alexander Albonin kisan.

Julkaistu: 18.11.2019 10:10

Mercedes-talli epäonnistui pahasti kauden toiseksi viimeisessä F1-kilpailussa.

Valtteri Bottas keskeytti Brasiliassa öljynpaineiden kadottua hopeanuolesta ja tallikaveri Lewis Hamilton putosi aikasakon jälkeen seitsemännelle sijalle.

Monet ihmettelivät Brasilian GP:n loppuhetkillä, miksi Mercedes pyysi Hamiltonin renkaidenvaihtoon, kun jäljellä oli enää noin viisi kierrosta.

Turva-auto oli tullut radalle Ferrarin kuljettajien kolaroinnin takia. Kukaan ei ollut siinä vaiheessa varma, miten monta kovavauhtista kierrosta pystytään enää ajamaan.

Hamilton putosi renkaidenvaihdon takia toiselta sijalta neljänneksi, ja hänelle jäi vain kaksi kierrosta aikaa saada kakkossija takaisin.

Mercedeksen tekninen johtaja James Allison myönsi, että talli mokasi.

– Se oli tyhmästi tehty. Luulimme, että menettäisimme tuoreisiin renkaisiin vaihtamisen aikana vain yhden sijan, ja sitten jäisi vielä riittävästi kierroksia hyökkäyksen aloittamiseen kohti kärkeä. Olimme kuitenkin täysin väärässä, Allison kertoi Auto Motor und Sportin mukaan.

– Emme menettäneet pelkästään yhtä sijaa Albonille, vaan vielä toisenkin Gaslylle. Lisäksi radalla oli niin paljon irronneita osia, että turva-auto pysyi radalla paljon odotettua pidempään.

– Se oli todellakin meiltä aivan aloittelijamainen virhe. Halusimme hieman liian hitaalla autolla saavuttaa liian paljon. Kun Lewis palasi radalle Gaslyn taakse, jo siinä vaiheessa oli selvää, että teimme virheen.

Hamilton pystyi ohittamaan nopeasti Pierre Gaslyn, mutta mokasi pahasti yritettyään vielä päästä viimeisellä kierroksella myös Alexander Albonista ohi.

Kuusinkertainen maailmanmestari törmäsi Albonin auton takapyörään Interlagosin radan kymmenennessä mutkassa. Thaimaata edustava Red Bull -kuski pyörähti ja tipahti 14:nneksi.

Hamiltonille lätkäistiin kolarista viiden sekunnin aikarangaistus ja kaksi rangaistuspistettä. Aikasakko pudotti britin kolmannelta sijalta seitsemänneksi.

Tuoreimmat osastosta