Kimi Räikkönen ajoi Brasiliassa kauden parhaan kisansa – ”Hyvä lopputulos” - Formula 1 - Ilta-Sanomat

Kimi Räikkönen ajoi Brasiliassa kauden parhaan kisansa – ”Hyvä lopputulos”

Kimi Räikkönen palasi Alfa Romeolla komeasti pistesijoille Brasiliassa.

Kimi Räikkönen palasi Alfa Romeolla komeasti pistesijoille Brasiliassa.

Julkaistu: 17.11. 22:34, Päivitetty 17.11. 23:55

Kimi Räikkönen ajoi viidentenä ruutulipulle Brasilian F1-kisassa, mutta hänen sijoituksensa koheni vielä kilpailun jälkeen.

Kimi Räikkönen harmitteli kauden toiseksi viimeisen F1-kisan jälkeen sitä, ettei hän pystynyt loppuhetkillä ohittamaan McLarenin Carlos Sainzia.

Sainz ajoi ruutulipulle puoli sekuntia ennen Räikköstä, joka nousi neljännelle sijalle, koska Lewis Hamilton sai viiden sekunnin aikarangaistuksen törmättyään viimeisellä kierroksella toisena olleen Alexander Albonin menopeliin.

– Hyvä lopputulos tiimille. Vähän jäi harmittamaan, ettei päästy lopussa McLarenista ohi. Jonkin verran alkoi auto puskea viimeisillä renkailla. Kahdessa uusintastartissa pääsin kyllä yrittämään, mutta en päässyt ohi kuitenkaan, Räikkönen kertoi C Moren haastattelussa.

– Vauhti ei ehkä ihan ollut sellaista kuin olisi haluttu. Vähän oli samaa vikaa kuin edellisessä kisassa sikäli, että renkaat eivät ihan kestäneet, kun jouduttiin roikkumaan nopeampien perässä.

Räikkösen tallikaveri Antonio Giovinazzi sijoittui viidenneksi, joten Alfa Romeo sai molemmat autonsa kärkiviisikkoon.

Kisan tuomaristo ei antanut Sainzille rangaistusta siitä, että hän oli vahingossa käyttänyt avattavaa takasiivekettä keltaisten lippujen aikana.