Mestaruuden varmistanut Hamilton haluaa hyödyntää paineettoman tilanteen Brasiliassa – ”Voimme olla hieman aggressiivisempia” - Formula 1 - Ilta-Sanomat

Lewis Hamilton vailla paineita Brasiliassa – ”Voimme olla aggressiivisempia”

Lewis Hamilton on jo varmistanut formula ykkösen maailmanmestaruuden.

Lewis Hamilton on jo varmistanut formula ykkösen maailmanmestaruuden.

Julkaistu: 16.11. 17:56

Lewis Hamilton varmisti kuudennen F1-mestaruutensa ennen kauden kahta viimeistä kisaa. Nyt Mercedes voi kokeilla uusia asioita.

Lewis Hamilton varmisti uransa kuudennen formula ykkösten maailmanmestaruutensa viime viikonloppuna Austinin osakilpailussa.

Tänä viikonloppuna ajetaan kauden viimeistä edellinen kilpailu Brasiliassa, ja Hamilton haluaa ottaa kaiken irti paineettomasta kisatilanteesta.

Hamilton ja Mercedes voivat käyttää viimeiset osakilpailut uusien asioiden kokeilemiseen ensi kauden varalle. Mercedes on varmistanut myös kuudennen perättäisen tallimestaruutensa.

– Lähestymistapani on nyt erilainen, koska voimme olla hieman aggressiivisempia. Voimme yrittää erilaisia strategioita ja tapoja toimia kisaviikonlopun aikana, Hamilton totesi Motorsportin mukaan.

Hamilton muistutti, että ensi vuonna kauden edeltävien testipäivien määrä laskee kahdeksasta kuuteen, joten jokainen ensi kauteen valmistava hetki voi olla kullanarvoinen.

– Meillä on käytännössä katsoen kaksi ylimääräistä mahdollisuutta kokeilla uusia asioita ensi vuoden ajalle, Hamilton sanoi.

Interlagosin perjantain harjoituksista ensimmäisissä Hamilton jäi ilman kierrosaikaa. Toisissa Hamilton oli viidenneksi nopein tallikaverinsa Valtteri Bottaksen, Ferrari-kuskien Charles Leclercin ja Sebastian Vettelin sekä Red Bullin Max Verstappenin jälkeen.

Lewis Hamilton ei ollut perjantain harjoituksissa kärkivauhdissa.

Lewis Hamilton ei ollut perjantain harjoituksissa kärkivauhdissa.

Kilpailuhenkinen Hamilton tavoittelee kärkisijoja myös Brasiliassa, mutta supertähden katse on jo ainakin osittain ensi kaudessa ja mahdollisuudessa nousta F1-mestaruuksien määrässä Michael Schumacherin rinnalle.

– Jokainen pienikin etu, jonka voi saada muuttamalla asioita dynaamisemmiksi, voi toivottavasti osoittautua arvokkaaksi ensi vuonna, Hamilton paalutti.