Uutispommin sytytyslanka palamassa? Mercedeksen pomo myöntää, että autojätin lähtö F1-sarjasta on mahdollista - Formula 1 - Ilta-Sanomat

Uutispommin sytytyslanka palamassa? Mercedeksen pomo myöntää, että autojätin lähtö F1-sarjasta on mahdollista

Häipyykö johtotähti F1-sarjasta?

Häipyykö johtotähti F1-sarjasta?

Julkaistu: 12.11. 21:00

Mercedes-Benz saattaa häipyä F1-sarjasta, sanoo tallin pomo.

Mercedes-Benzin pysymisestä F1-sarjassa kauden 2021 jälkeen ei ole mitään takuita. Näin sanoo Autosport-lehdelle autojätin F1-tallin pomo Toto Wolff.

Keskustelut F1-sarjaa pyörittävän Liberty Median ja Mercedes-Benzin välillä ovat meneillään. Wolffin mukaan Daimler-konsernissa pohditaan Mercedes-Benzin asemaa F1-tallin omistajana.

Autosport-lehdessä Wolff vastasi suoraan kysymykseen siitä, jatkaako Mercedes autourheilun kuninkuusluokassa kauden 2021 jälkeen?

– Kaikki viittaa siihen, että me jäämme. Mutta se ei ole itsestäänselvää, Wolff totesi.

Puntaroinnin taustalla ovat keskustelut uudesta tallien ja F1-sarjan järjestäjien välisestä Concorde-sopimuksesta sekä autoalan yleinen murros sähköautoineen.

– Missä muodossa F1 on olennainen viihteen ja teknologian esitysalustana? Haluammeko pysyä tällä alustalla pitkällä aikavälillä? Wolff pyöritteli.

Mercedes-Benzin tapauksessa kyse lienee pitkälti myös siitä, että se on voittanut F1-sarjassa liki kaiken mahdollisen viime vuosina. Voidaan kysyä, onko sillä enää mitään todistettavaa?

Mercedes-Benz on voittanut kuusi kertaa peräjälkeen F1-tallien maailmanmestaruuden kausina 2014–2019. Se on vienyt tällä ajanjaksolla myös kaikki kuljettajien maailmanmestaruudet, viimeisimpänä Lewis Hamiltonin MM-titteli tältä vuodelta.

Mercedes-Benz, Lewis Hamilton ja Valtteri Bottas ovat juhlineet kosolti viime vuosina.

Mercedes-Benz, Lewis Hamilton ja Valtteri Bottas ovat juhlineet kosolti viime vuosina.

Lisäksi Mercedes-Benz on, niin kuin moni muukin autonvalmistaja, panostanut hiljattain sähköformuloiden Formula E -sarjaan.

Valtteri Bottaksen sopimus Mercedeksen F1-tallin kanssa umpeutuu ensi kauden jälkeen. Hamiltonin nykyinen Mercedes-kontrahti kattaa niin ikään vielä ensi vuoden.