Kimi Räikköstä grillattiin uran lopettamisesta – ”Jäämies” pysyi viileänä, mutta sveitsiläislehti veti omat johtopäätöksensä

Julkaistu:

Formula 1
Saksalaissivusto Motorsport Total yritti saada Kimi Räikköstä kertomaan, lopettaako hän uransa kauden 2020 jälkeen.
Alfa Romeon suomalaiskuskia utelu ei innostanut. Motorsport Totalin mukaan Kimi Räikkönen ilmoitti, että aihe ”ei kiinnosta häntä pätkääkään”.

– En ole koskaan suunnitellut tulevaisuutta kovin pitkälle, joten katsotaan tilannetta myöhemmin, Räikkönen sanoi.

Sveitsiläislehti Blick – joka seuraa puolisveitsiläisen Alfa Romeo -tallin asioita erittäin tarkasti – veti Räikkösen puheista sen johtopäätöksen, että tämä saattaa hyvinkin ajaa F1-sarjassa vielä vuonna 2021.
Räikkönen, 40, on tämän hetken F1-kuskeista selvästi vanhin. Toiseksi vanhin on Williams-kuski Robert Kubica, joka juhlii 35-vuotispäiviään joulukuussa.

Vuoden 2007 maailmanmestarin Räikkösen sopimus Alfa Romeon kanssa kattaa vielä ensi kauden, jonka aikana hän erittäin todennäköisesti ohittaa Rubens Barrichellon ja nousee kaikkien aikojen eniten F1-kisoja ajaneeksi kuskiksi. Brasilialaisella Barrichellolla on tilillään 322 kisaa, Räikkösellä 310.

– Nyt haluan päättää vuoden 2019 hyvin, analysoida kauden tallini kanssa ja sitten valmistautua vuoteen 2020, Räikkönen sanoi.
Räikkösellä on takanaan vaikea jakso. Hän ei ole saanut pistettäkään MM-sarjan kesätauon jälkeen. Motorsport Total kysyi Räikköseltä, viekö peräpäässä ajaminen hauskuuden formula ykkösistä.

– En pidä siitä, kun hommat eivät toimi. Kukapa siitä tykkäisi? Kilpa-autoilussa ollaan yleensä iloisia silloin, kun kaikki menee hyvin ja tulosta tulee. Joskus kisat eivät kuitenkaan mene putkeen, mutta tämä ei tarkoita sitä, että yhtäkkiä vihaisin formula ykkösiä, Räikkönen vastasi.


Lempinimellä Jäämies tunnettua Räikköstä ei haittaa roima ikäero kilpakumppaneihin.

– Ikä on loppuen lopuksi vain numero. Ikäni vain kuulostaa erilaiselta kuin muilla, siinä kaikki.
Espoolaislähtöisen Räikkösen F1-ura alkoi Sauberilla jo vuonna 2001. Pitkä pätkä autourheilun kuninkuusluokassa ei kuitenkaan säväytä häntä.

– En ole ylpeä. Mielestäni tämä ei ole hyvä eikä hyvä asia. Ajan vaan, koska nautin siitä ja jos lakkaan nauttimasta, minulla on paljon muutakin tekemistä, Räikkönen sanoi.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt