Huhu leviää: Renault ulos F1-sarjasta? Lähtö olisi todella kova kolaus etenkin kahdelle kuskille

Julkaistu:

Formula 1
Renault-tallin jatkaminen F1-sarjassa on epävarmaa.
Saksalaisen Auto Bildin mukaan Renault saattaa olla omalla tallillaan viimeistä kautta mukana F1-sarjassa.

Pelko Renault-tallin menettämisestä nousi esiin F1-sarjan omistavan Liberty Median ja FIA:n edustajien välisessä palaverissa viime viikolla Austinissa.

Renault’n uusi väliaikainen toimitusjohtaja, ranskalaisleidi Clotilde Delbos on alkanut etsiä säästökohteita. Formulapiireissä puhutaan, ettei Delbos pidä lainkaan siitä, että Renault on F1-sarjassa.

Delbos on Ranskan presidentin Emmanuel Macron’n hyväksymä valinta Renault’n uudeksi toimitusjohtajaksi. Ranskan valtio omistaa Renault’sta 15 prosenttia.
Renault’n lähtö F1-sarjasta olisi valtava isku myös Daniel Ricciardolle ja Esteban Oconille, joilla on tallin kanssa ajosopimus seuraavasta kaudesta.

Red Bullin F1-neuvonantaja Helmut Marko on jo ilmoittanut, ettei Ricciardon paluu energiajuomayhtiön omistamaan talliin ole mahdollista.

Saksalaislehden mukaan yksi Renault-tallin ostajaehdokkaista voisi olla venäläismiljardööri Dmitri Mazepin, joka etsii pojalleen Nikita Mazepinille tallipaikkaa F1-sarjasta. Nikita Mazepin on F2-sarjassa vasta 17:ntenä ennen kauden viimeistä kilpailuviikonloppua.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt