Max Verstappen joutui myrskynsilmään – F1:ssä kisannut Jos-isä näpäytti: ”Ei ollut kaikkein fiksuin lausunto”

Julkaistu:

formula 1
Max Verstappen syytti Ferrari-tallia huijauksesta. Nyt Jos Verstappen otti kantaa poikansa puheisiin.
Max Verstappen sai Ferrari-tallin väen kuumenemaan sunnuntaina ajetun Yhdysvaltojen GP:n jälkeen.

Ferrari on viime kuukaudet ollut vastustajiaan edellä suoranopeuksissa, mutta viikonloppuna Austinin radalla Ferrarin autojen vauhti oli aiempaa hitaampia muihin talleihin verrattuna.

Hollantilainen Ziggo TV kysyi Verstappenilta kisan jälkeen, miksi Ferrarien vauhti oli hänen mielestään vaisua. Hollantilaiskuskin vastaus oli:

– Noin käy, kun lopettaa huijaamisen.

Juuri tuota suoremmin ei kilpailijatallia voi syyttää huijaamisesta.

Red Bull oli tehnyt ennen Meksikon F1-kisaa Kansainväliselle autoliitolle FIA:lle selvityspyynnön, joka liittyi polttoaineen virtauksella kikkailuun. Sen seurauksena FIA täsmensi.

Verstappenin lausuntojen perusteella vaikuttaa selvältä, että Red Bull -leirin käsityksen mukaan FIA:n täsmennys pakotti Ferrarin tekemään autoonsa muutoksia, jotka heikensivät sen suorituskykyä.

– Ei yllätä yhtään (Ferrarin vaikeudet), kun ottaa huomioon mitä asiasta on nyt selvinnyt. Moni yksityiskohta valkeni tämän täsmennyksen yhteydessä, Verstappen sanoi.

Ferrari-tallissa Verstappenin lausunnoista ei ilahduttu. Esimerkiksi italialaistallin tähtikuskin Charles Leclercin mielestä hollantilaisen puheet olivat ”ihan vitsi”.
Max Verstappenin isä Jos Verstappen on myös ottanut kantaa poikansa kohua herättäneeseen lausuntoon. Hän piti Grandprix.com-sivuston mukaan Ferrariin kohdistettua kritiikkiä ”ymmärrettävänä”.

– Voimme nähdä datasta, että he olivat yhtäkkiä paljon hitaampia vauhdeissa. Aiemmin he voittivat suorilla seitsemästä yhdeksään sekunnin kymmenystä, mutta nyt ero oli vain puolet siitä, Jos Verstappen sanoi.

Jos Verstappen ymmärtää myös niitä, joiden mielestä Max-pojan puheet olivat turhan kärkeviä.

– Et kuitenkaan pysty todistamaan, että he huijasivat, joten ei pitäisi puhua liikaa siitä. Se ei ehkä ollut kaikkein fiksuin lausunto, mutta ymmärrän kuitenkin Maxia. Hän tekee tätä tosissaan ja haluaa voittaa, Jos Verstappen sanoi.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt