F1-pomo piti kielen keskellä suuta Max Verstappenin huijausväitteiden suhteen – yllättyi Ferrarin vauhdin katoamisesta

Julkaistu:

formula 1
Ross Brawn ei halua ottaa kantaa Max Verstappenin huijausväitteisiin.
Formula ykkösten urheilupuolesta vastaava Ross Brawn ei halua ottaa kantaa Red Bull -kuski Max Verstappenin kohuväitteisiin. Hollantilaiskuljettaja väitti, että Ferrarin muita kovempi vauhti erityisesti kauden toisella puoliskolla olisi perustunut sääntöjenvastaisiin keinoihin.

Red Bull pyysi viime viikolla F1-päättäjiä perehtymään autojen polttoaineensyöttöön. FIA julkisti sen jälkeen teknisen ohjeistuksen polttoaineen virtaukseen liittyen.

Kun Verstappenilta kysyttiin Yhdysvaltain GP-kisan jälkeen näkemystä Ferrarin vaisuun vauhtiin, tämä totesi pudonneiden kierrosaikojen johtuvan siitä, ettei ”talli pysty enää huijaamaan”.

Ferrari on tyrmännyt Verstappenin väitteet, mutta ei ole pystynyt selittämään, miten aiemmin suorilla sarjan nopein auto ei liikkunut vanhaan malliin viikonlopun kisassa.
Brawn totesi Crash-autourheilusaitin mukaan, ettei halua ottaa kantaa sanasotaan ja sen syihin tässä vaiheessa.

– Ulkopuolisen silmin on vaikea ottaa kantaa Ferrarin vauhdin katoamiseen enkä halua spekuloida asiayhteyttä FIA:n tekniseen ohjeistukseen polttoaineen syöttöön liittyen, Brawn sanoi.
Britti suostui kuitenkin analysoimaan Austinin tapahtumia virkansa puolesta ja joutui ihmettelemään Ferrarin vaisua viikonloppua Texasissa.

– Kelloa käännettiin nyt puolella vuodella taaksepäin, sillä Barcelonan kisan jälkeen Ferrarin edustaja oli ollut joka kerta palkintopallilla. Erityisesti kesätauon jälkeen Ferrari löysi nopeutensa. Siitä todistavat kuusi paalupaikkaa ja kolme kisavoittoa. Nyt sitten tapahtui yllättäen jotain, Brawn sanoi ja jatkoi:

– Ferrarilla oli ilmiselvästi ongelmia pidon kanssa. Renkaat tuntuivat kestävän, mutta vauhdin kanssa oli ongelmia.

Charles Leclerc sijoittui kisassa neljänneksi huimat 52 sekuntia kisan voittajasta Valtteri Bottaksesta jääneenä. Sebastian Vettel keskeytti jo kisan alkuvaiheessa.


F1-kausi jatkuu ensi viikolla Brasiliassa Interlagosin radalla. Jäljellä on kaksi kisaa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt