”Ei voinut keskittyä työhön” – Valtteri Bottas ärsyyntyi Mercedeksen toimintaan, tallipomo myönsi virheen

Julkaistu:

Formula 1
Valtteri Bottaksen mielestä jatkosopimuksen odottelu elokuulle asti häiritsi keskittymistä mestaruustaisteluun.
Tämän kauden F1-sarjassa toiseksi sijoittuva Valtteri Bottas joutui odottelemaan elokuulle saakka Mercedeksen päätöstä siitä, saako hän jatkaa tallin kisakuljettajana myös ensi vuonna. Samasta paikasta taisteli ranskalainen Esteban Ocon, joka siirtyy Renault’n kisakuljettajaksi.

– Epävarmuutta vuodesta 2020 oli ehdottomasti jossakin vaiheessa. Oli paljon huhuja. Minulla ei ollut aavistustakaan, mitä tapahtuu. Oli vain odotettava, Bottas kertoi lehdistötilaisuudessa voitettuaan Yhdysvaltojen GP:n.

Bottaksen mielestä hänellä olisi ollut paremmat mahdollisuudet taistella mestaruudesta tallikaveri Lewis Hamiltonia vastaan, jos sopimusasiat olisivat selvinneet aiemmin.

– Urheilijana ja kuljettajana se ei varmasti ollut ihanteellinen tilanne. Ei siinä voinut saada täyttä mielenrauhaa eikä keskittyä kunnolla työhön. Se oli vaikeaa, Bottas sanoi.

– Kun tuollainen jatkuu vuosi vuoden perään, joka vuosi uran aikana, niin jossain kohtaa se alkaa ärsyttää. Oli mukavaa saada sopimus allekirjoitettua.


Mercedes käytti vain Bottaksen sopimuksessa olleen option kaudesta 2020, joten nastolalainen on ensi vuonnakin samanlaisessa tilanteessa kuin viime kesänä.

– Tilanne on taas samanlainen ensi vuonna. En ole kuitenkaan tällä hetkellä kovin huolissani, koska vauhti on hyvää, ja nautin ajamisesta. Nautin työskentelystä tallin kanssa ja toivon, että he arvostavat sitä myös.

Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolff myöntää, että sopimusasiat olisi voitu hoitaa kesän aikana paremminkin.

– On olemassa parempiakin tapoja ratkaista sellaiset asiat. Jälkikäteen voidaan sanoa, että sillä on ollut vaikutusta. Otan sen huomioon ja yritän tehdä parempaa työtä tulevaisuudessa, Wolff sanoi saksalaisen Sport-verkkosivuston mukaan.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt