Tiesitkö nämä asiat Lewis Hamiltonista? Tienannut yli 440 miljoonaa euroa, viihtyy Suomessa, kirjoittaa lauluja...

Julkaistu:

F1
Lewis Hamilton on eniten rahaa tienannut F1-kuski ja Suomen-ystävä, joka viihtyy parhaiten New Yorkissa, rakastaa koiria ja on kirjoittanut yli 80 laulua.
Arsenal. Hamilton on sanonut, että hänestä olisi todennäköisesti tullut jalkapalloilija tai kriketinpelaaja, jos ei olisi ryhtynyt ajamaan kartingia. Hänen suosikkiseuransa on aina ollut lontoolainen Arsenal.

Bottas. Mestarin tallikaverina jatkaa Hamiltonia yli neljä ja puoli vuotta nuorempi Valtteri Bottas. Kolmen kauden aikana, kun he ovat olleet samassa tallissa, Hamilton on lyönyt Bottaksen mestaruuksissa 3–0, voitoissa 30–7 ja paalupaikoissa 26–11.

Cooper. Sai ajokortin 17-vuotiaana vuonna 2002. Hamiltonin ensimmäinen auto oli käytettynä ostettu Mini Cooper.

Davidson. Kuusinkertaisen maailmanmestarin koko nimi on Lewis Carl Davidson Hamilton. Nimistä Davidson tulee hänen isoisältään, joka ajoi koulubussia Grenadassa ja teki myöhemmin töitä Lontoon metroverkostossa. Vaikka Hamiltonin ensimmäiset nimet ovat Lewis Carl, se ei hänen mukaansa viittaa pikajuoksijalegenda Carl Lewisiin.

Englanti. Ei ole enää halunnut asua Englannissa, koska tietää, että brittimedia seuraisi häntä siellä jatkuvasti. Asunut Monacossa vuodesta 2012 saakka. Ensimmäisinä F1-vuosinaan asui Sveitsissä, mutta se oli hänen mielestään liian tylsä paikka.

Finland. Hamiltonilla on ollut suomalaisia tallikavereita ja kuntovalmentajia. Vuonna 2016 menehtyneestä urheilulääkäristä Aki Hintsasta tuli yksi hänen parhaista ystävistään. McLaren-aikoinaan Hamilton harjoitteli Kuortaneen urheiluopistolla ja piti silloin erittäin paljon korvapuusteista.

Grenada. Hamiltonin äiti Carmen ja isä Anthony muuttivat Englantiin pienestä Karibianmeren saarivaltiosta Grenadasta. He erosivat, kun Hamilton oli kaksivuotias. Sen jälkeen Lewis asui aluksi äitinsä ja kahden sisarpuolensa kanssa. Siirtyi 12-vuotiaana asumaan isänsä, äitipuolensa Lindan ja velipuolensa Nicolaksen luokse.

Hopeanuoli. Ajaa jo seitsemättä kautta Mercedeksen F1-autolla, jota myös hopeanuoleksi kutsutaan. Eniten F1-kisoja samalla moottorimerkillä ajanut kuski. Mercedeksen voimanlähde oli Hamiltonin autossa jo silloin, kun hän ajoi McLarenilla.


Idolit. Hamiltonin esikuvia ovat Ayrton Senna, Muhammad Ali ja Nelson Mandela. Kertonut ottaneensa ajotyyliin vaikutteita Sennan ajamisesta.

Juniori. McLaren valitsi Hamiltonin juniorikuljettajien kehitysohjelmaansa 1998, jolloin hän oli vasta 13-vuotias. Hänestä tuli nuorimpana F1-tallin kanssa sopimuksen tehnyt kuljettaja.

Koirat. Rakastaa koiria. Hamiltonilla on kaksi bulldogia: Roscoe ja Coco. Kanadassa on jääkiekkoseura Hamilton Bulldogs, mutta se ei liity F1-kuskiin eikä hänen koiriinsa.

Luksusjahti. Myi ennen kauden alkua yksityiskoneensa, mutta omistaa edelleen yli viiden miljoonan euron arvoisen Sunseeker 90 -luksusveneen.

Musiikki. Monin tavoin tekemisissä musiikin kanssa. Soittaa kitaraa, kirjoittanut yli 80 laulua ja viettää paljon aikaa musiikkistudioilla.

New York. Viihtyy New Yorkissa paremmin kuin missään muussa suurkaupungissa. Osti muutamia vuosia sitten Manhattanilta noin 38 miljoonaa euroa maksaneen luksusasunnon ja viime vuonna viereisestä korttelista 35 miljoonan euron hintaisen kattohuoneiston.

Omaisuus. Talouslehti Forbes arvioi kauden alussa, että Hamilton on tienannut urallaan jo noin 490 miljoonaa dollaria eli yli 440 miljoonaa euroa. Hänestä on tullut eniten rahaa kerännyt F1-kuski.

Pelko. Sanonut pelkäävänsä eniten sitä, että suuri valkoinen hai hyökkää kimppuun ja syö hänet.


Qualifying. Suomeksi aika-ajot. Hamiltonilla on ennätysmäärä paalupaikkoja (87). Kaikilla nykyisillä F1-radoilla hän on lähtenyt paalupaikalta vähintään kerran.

Rye House. Ajoi ensimmäiset kartingkisansa kahdeksanvuotiaana Rye Housen radalla Lontoon pohjoispuolella. Hamiltonin ensimmäinen kolari tapahtui niin, että kilpakumppani törmäsi hänen autoonsa, joka pyöri sitten päin rengasvallia. Nenästä valui verta, kun Lewis palasi varikolle.

Schumacher. Otti Michael Schumacherin paikan Mercedeksellä kauden 2012 jälkeen. Ensi vuonna Hamiltonilla on mahdollisuus nousta ennätysmies Schumacherin rinnalle F1-mestaruuksissa ja ohittaa saksalainen voitoissa. On enää kahdeksan ykkössijan päässä ”Schumin” 91 voiton ennätyksestä.

Tatuoinnit. Hamiltonilla on paljon tatuointeja. Rintaan on tatuoitu kompassi, selkään suuri risti ja enkelinsiivet. Käsivarressa on kotka ja muualla mm. erilaisia uskontoon ja perheeseen viittaavia tekstejä.

Uskonto. Hamilton rukoilee ja uskoo, että hänen lahjakkuutensa on Jumalan antamaa. Kisoissa hänellä on aina risti kaulassaan.

Vail. Omistaa maatilan Vailissa, Coloradossa. Pitää sitä yhtenä maailman hienoimpana paikkana. On sanonut, että saattaa muuttaa sinne pysyvästi F1-uransa jälkeen.

Williams. Kun Hamilton oli voittanut Bahrainin F3-kisan joulukuussa 2004, Williams olisi halunnut tehdä hänen kanssaan F1-sopimuksen. Suunnitelma kaatui, koska tallin silloinen moottorikumppani BMW ei halunnut maksaa osaa palkasta.

Xmas. Joulu. Sai kuusivuotiaana ensimmäisen kartingautonsa isältään joululahjaksi. Sitä ennen Lewis oli jo voittanut kerhokisoja radio-ohjattavalla autolla.


Young. Vuodesta 2011 Manchester Unitedissa pelannut Ashley Young oli Hamiltonin koulukaveri. He pelasivat yhdessä koulujoukkueessa.

Zonda. Törmäsi neljä vuotta sitten Monacossa pysäköityyn autoon harvinaisella Pagani Zonda -superautollaan. Huikeasta autokokoelmasta löytyy myös muun muassa kaksi Ferrari LaFerraria, McLaren P1, Mercedes-Maybach S600, Porsche 997, vuoden 1967 Shelby Mustang GT500 ja pari AC Cobraa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt