Max Verstappen syytti Ferraria huijaamisesta: Leclerc ja tallipomo iskivät takaisin – mutta talli ei osaa selittää USA:n floppiaan

Julkaistu:

formula 1
Ferrarilla ei pidetty Max Verstappenin rajuista syytöksistä.
– Noin käy, kun lopettaa huijaamisen.

Sanat ovat Max Verstappenin. Hollantilaiselle Ziggo TV:lle annettu kommentti viittasi Ferrariin. Juuri suoremmin ei voi syyttää kilpailijaa huijaamisesta, joten punaisilta kajahti bumerangina kovaa tekstiä.

– Mielestäni tuo on ihan vitsi, jos olen täysin rehellinen. Hänellä ei ole hajuakaan. Hän ei kuulu meidän tiimiimme. Me tiedämme tarkalleen, mitä teemme. En tiedä miksi hän puhuu tuollaista. Hän ei tiedä meistä mitään, Charles Leclerc kommentoi Autosportin mukaan.

Verstappenin kommentit liittyvät Ferrarin paljon puhuttuun etulyöntiasemaan suoranopeuksissa ja sen auton moottoriin.
Red Bull teki ennen Meksikon F1-kisaa FIA:lle selvityspyynnön liittyen polttoaineen virtauksella kikkailuun. Kattojärjestö vastasi, että Red Bullin esittelemät kolme skenaariota eivät ole sääntöjenmukaisia.

Verstappenin lausuntojen perusteella on selvää, että tallin käsityksen mukaan juuri tämä FIA:n linjaus on pakottanut Ferrarin tekemään muutoksia, jotka ovat heikentäneet sen suorituskykyä.


Ferrarin tallipäällikkö Mattia Binotto ilmoitti hänkin olleensa hyvin pettynyt Verstappenin kommenteista.

Hän huomautti, että Sebastian Vettel oli hyvin lähellä paalupaikkaa (+0,012 Valtteri Bottaksesta) ja että Leclercillä oli teknisiä ongelmia, joiden myötä hän ei päässyt ajamaan ollenkaan lauantain harjoituksissa ja joutui vaihtamaan autoonsa huonomman moottorin.

– Ja jos kisaa katsotaan, suoranopeutemme ei ollut ongelma.

Ferrarin moottorietu on kauden mittaan tuonut sille hyötyä erityisesti aika-ajoissa.

Austinissa punaisten autojen vauhti oli kuitenkin etenkin kisassa täysin hukassa. Vettelillä oli lähdöstä alkaen vaikeuksia autonsa kanssa, ja kisa päättyi jousituksen hajoamiseen jo muutaman kierroksen jälkeen. Leclerc ajoi yksinäisen kisan tullen neljäntenä maaliin (ero kärkeen 52,2 sekuntia).

Koko talli on ollut hukassa sen kanssa, miksi suorituskyky oli niin huono.

– Minulla ei ole vastauksia. En tiedä, mikä oli pielessä. Tuntui vain siltä, että pito oli todella, todella huono, Leclerc sanoi.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt