Max Verstappen sai Ferrarin pillastumaan härskeillä syytöksillään: ”Niin käy, kun ei pysty enää huijaamaan”

Julkaistu:

formula 1
Max Verstappen kuumensi Ferrari-väen rajulla lausunnollaan.
Max Verstappenin kommentit sunnuntai-iltana ajetun Yhdysvaltain GP-kisan jälkeen kuohuttavat Ferrari-leiriä.

Ferrarin autot olivat tavallista hitaampia Austinin radalla. Kun Red Bullin hollantilaiskuskilta kysyttiin kantaa siihen, miksi Ferrarien vauhti oli hänen mielestään vaisua, suurisuu totesi ensin kotimaansa Ziggo Sportin ja sitten vielä toisessa haastattelussa, että ”niin käy, kun ei pysty enää huijaamaan”.

Verstappen viittasi sääntöpykälään, jossa Kansainvälinen autoliitto FIA täsmensi, että polttoaineen virtaukseen liittyvä kikkailu on sääntöjen vastaista. Red Bull pyysi FIA:lta täsmennystä asiaan viime viikolla. FIA toimitti vastauksensa kaikkien tallien tiedoksi.

– Ei yllätä yhtään (Ferrarin vaikeudet), kun ottaa huomioon mitä asiasta on nyt selvinnyt. Moni yksityiskohta valkeni tämän täsmennyksen yhteydessä, Verstappen sanoi.

Ferrarin leirissä kilpailevan tallin tähtikuskin kommentteihin on suhtauduttu kitkerästi. Charles Leclerc julisti Verstappenin näkemykset heti tuoreeltaan ”täydeksi vitsiksi”. Leclercin mukaan Verstappenilla ei voi olla mitään käsitystä Ferrarin autojen teknisistä yksityiskohdista ja muusta toiminnasta.

Tallipäällikkö Mattia Binotto oli vielä suorasanaisempi vastauksessaan Verstappenille.

– Petyin kommentteihin, joita oli lauottu ilmoille kisan jälkeen. Meillä oli ongelmia pidon kanssa, ei varsinaisen suoranopeuden suhteen. En voi tarpeeksi alleviivata sitä, miten vahingollisia tämäntyyliset kommentit ovat koko lajille. Pitäisi miettiä, mitä puhuu, Binotto sanoi Motorsportin mukaan.

F1-piireissä on ihmetelty jo kuukausia, miten paljon Ferrari on ollut suoranopeuksissa edellä kiivaimpia kilpailijoitaan. Binotto ilmoitti jo Meksikon GP-kisan yhteydessä ihmettelevänsä sitä, miten innokkaasti muut tallit heittävät rapaa Ferrarin suuntaan aiheesta.
F1-kausi jatkuu Brasiliassa ensi viikolla. Kautta on ajamatta kaksi GP-kisaa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt