Bottas: ”Tiedän, että voin voittaa Hamiltonin” – Nico Rosbergia epäilyttää

Julkaistu: , Päivitetty:

Formula 1
– Lewis petraa aina ja tuhoaa hänet useiden kisojen ajan.
Mercedeksen Valtteri Bottas voitti sunnuntaina USA:n gp:n, mutta hänen tallitoverilleen Lewis Hamiltonille riitti kakkossija formula 1:n maailmanmestaruuden varmistamiseen. Mestaruus oli Hamiltonille jo kuudes.

Voitto oli Bottasille jo toinen kauden jälkipuoliskolla. Hän on kerännyt tämän kauden aikana enemmän pisteitä kuin kertaakaan F1-urallaan.

Bottas uhkuikin itseluottamusta Sky Sportsin haastattelussa sunnuntain kisan jälkeen.

– Tiedän, että voin voittaa Lewisin, ja tämä todisti sen, hän sanoi.

– Olen saanut paljon itseluottamusta lisää, sillä olen onnistunut monilla itselleni vaikeilla radoilla ja olosuhteissa. Olen kehittynyt todella hyvin tällä kaudella, joten odotan innokkaasti ensi vuotta.

Bottas vertasi vahvuuksiaan tallitoveriinsa.

– Sanoisin, että minulla on ollut heikkouksia joidenkin hitaiden mutkien ajamisessa. Se on ollut hänen vahvuutensa, mutta ero on nyt käynyt pieneksi, koska olen kehittynyt, Bottas sanoi.

– Sanoisin, että tänä vuonna hän on tehnyt vähemmän virheitä, ollut varmempi. Hän on aina kärjessä riippumatta olosuhteista, mutta minä kehityn siinäkin.

”Avainongelma kisanopeus”

Sky Sportsin asiantuntija Nico Rosberg otti kantaa Bottasin ja Hamiltonin kilpailuasetelmaan. Hänen mielestään Bottaksen on vaikea ohittaa Hamiltonia.

– Valtterilla on aina hetkiä, jolloin hän on todella vahva ja voittaa Lewisin, mutta Lewis petraa aina ja tuhoaa hänet useiden kisojen ajan, Rosberg sanoi.

– Mielestäni Valtterin avainongelma on ollut kisanopeus. Hänen on pakko parantaa kisanopeuttaan. Hän kuluttaa takarenkaitaan kisoissa paljon enemmän kuin Lewis, joten se on todella suuri ongelma.

Rosberg antoi Bottakselle kiitosta tämän koventuneesta asenteesta.

– Valtteri psyykkasi hyvin alkuvuodesta. Hän näytti olevansa Valtteri 2.0, todella vahva. Se toimi. Se on täydellinen tapa tehdä asiat.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt