Maailmanmestari Lewis Hamilton kehui tallikaveriaan: ”Valtteri teki fantastista työtä”

Julkaistu:

Formula 1
Lewis Hamilton pääsi juhlimaan Austinissa jo kuudetta maailmanmestaruuttaan.
Kärkikolmikon haastattelut hoitanut Martin Brundle kysyi Lewis Hamiltonilta sunnuntain kilpailun päätyttyä, miten monta mestaruutta Mercedeksen englantilaistähti aikoo vielä voittaa.

– En tiedä siitä, mutta urheilijana tunnen oloni niin raikkaaksi kuin juuri nyt vain voi olla. Olen jo valmis seuraavaan kisaan.

– Suuri kiitos tallille ja kaikille, jotka tulivat tänne tänä viikonloppuna tekemään tästä tapahtumasta sellaisen kuin se on, ja myös kaikille briteille ja niille ihmisille, jotka olivat täällä lippumme kanssa tukemassa minua.

Viidennestä ruudusta kisaan startannut Hamilton tavoitteli Yhdysvaltojen F1-kisan voittoa lopulta yhden varikkopysähdyksen taktiikalla.

Paalupaikalta lähtenyt Valtteri Bottas eteni kahden pysähdyksen taktiikalla. Bottas nousi Hamiltonin ohi takaisin kärkipaikalle reilut neljä kierrosta ennen maalia.

– Tämä oli kova kisa. Valtteri teki fantastista työtä, joten suuret onnittelut hänelle, toisena maaliin ajanut Hamilton kehui voiton vienyttä tallikaveriaan.

– Halusin kaksoisvoiton tallille. En uskonut, että yksi pysähdys olisi mahdollinen. Ajoin niin kovaa kuin pystyin ja toivoin, että pystyn voittamaan, mutta se ei valitettavasti renkaiden takia onnistunut.


Hamiltonilla oli Austinissa tukenaan paljon perheenjäseniä.

– Minulla on koko tiimi täällä: äitini, isäni, äitipuoli, isäpuoli, setäni George ja tätini Trinidadista – ja sitten vielä kaikki muut perheenjäsenet kotona.

– Kun olin kuusi- tai seitsemänvuotias, isäni sanoi minulle, että älä koskaan luovuta. Se on perheen motto.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt