Kommentti: Lewis Hamilton päihittää Michael Schumacherin lyömättöminä pidetyt ennätykset – Valtteri Bottasta ei silti sovi vähätellä

Julkaistu:

F1
Valtteri Bottas ajoi uransa parhaan kauden, mutta Lewis Hamilton on omassa luokassaan, kirjoittaa Tommi Koivunen.
Olen kirjoittanut samasta aika monta kertaa aiemminkin, mutta todettakoon se nyt taas kerran, että Lewis Hamilton päihittää Michael Schumacherin rikkomattomina pidetyt ennätykset.

Mestaruuksissa tilanne on nyt 6–7, palkintosijoissa 150–155 ja voitoissa 83–91. Paalupaikoissa Hamilton ohitti jo aikaa sitten.

On sitten oma lukunsa, kuka kenetkin historian parhaaksi laskee. Lajissa kuin lajissa eri aikakausien menestyjiä on kovin vaikea verrata toisiinsa, ja autourheilussa se on vielä vaikeampaa, kun autolla on niin suuri merkitys.

Se on ainakin selvää, että Hamilton on paitsi loistava kuljettaja myös onnistunut tallivalinnoissaan loistavasti. McLarenilla uransa aloittanut britti lähti tallista täysin oikeaan aikaan ja teki täydellisen valinnan loikattuaan Mercedekselle, joka on viime vuodet hallinnut F1-sarjaa.

Yhtä lailla selväksi voidaan julistaa, että Hamiltonilla on ollut kovempia tallikavereita kuin Schumacherilla. Jo tulokaskaudellaan Fernando Alonson niukimmalla mahdollisella tavalla kukistanut englantilainen on sittemmin ajanut samassa tallissa maailmanmestareita Jenson Buttonia ja Nico Rosbergia vastaan – ja ollut molempia parempi.

Rosberg joutui menemään niin äärirajoille, että lopetti heti uransa kaikkensa antaneena, kun löi Hamiltonin ensi kertaa koko urallaan ja voitti mestaruuden 2016, jolloin britti kärsi lukuisista teknisistä ongelmista.

Hamiltonin tuorein tallitoveri on sitten ollut Valtteri Bottas, joka ei tunnu Suomessa nauttivan niin suurta arvostusta kuin mihin ehkä olisi aihetta.

Ei Bottas tänäkään vuonna ollut Hamiltonin veroinen, mutta esimerkiksi paalupaikkatilaston johtaminen lukemin 5–4 on suomalaiselta kova suoritus. MM-sarjan kakkospaikkakin varmistui jo nyt – eikä se ole vain Mercedeksen auton ansiota. Bottas on parista heikommasta kisastaan huolimatta ollut suoritusvarmuudessa edellä Ferrarin kuljettajia.

Bottas on ajanut uransa parhaan kauden. Kertoo jotain Hamiltonista, että mestaruus on siitä huolimatta ratkennut jo kaksi kisaa ennen kauden päätöstä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt