Kokenut F1-kuski joutuu ulos MM-sarjasta – vahvistus tulossa alkuviikolla?

Julkaistu:

Formula 1
Nico Hülkenberg ei enää löydä ensi kaudeksi kisakuljettajan paikkaa F1-sarjasta.
Nico Hülkenberg, 32, tekee tämän kauden jälkeen Renault-tallissa tilaa ranskalaiselle Esteban Oconille.

Italian Motorsport-sivuston mukaan Hülkenbergin lähdölle F1-sarjasta on tulossa vahvistus ensi tiistaina. Hänen uskotaan siirtyvän BMW:n kuljettajaksi DTM-sarjaan.

On silti yhä mahdollista, että Hülkenberg ottaa vastaan myös testikuljettajan paikan jostakin F1-tallista.

Hülkenbergin F1-ura ainakin kisakuljettajana näyttää siis päättyvän, vaikka hän on ollut varikolla varsin arvostettu kuljettaja ja tehnyt kovasti töitä yleensä hyvällä asenteella.

Vuonna 2015 Le Mans’n 24 tunnin kisan voittajamiehistöön kuuluneella Hülkenbergillä ei ole ollut mitään suuria heikkouksia, mutta viime vuosina kärkitallit eivät ole enää olleet kovinkaan kiinnostuneita hänestä.

Hülkenberg on ollut Renault’lle arvokas pisteidenkerääjä. Viime kaudella seitsemäs sija kuljettajien sarjassa oli kuin F1-luokan B-sarjan mestaruus. Sitä ylemmäs ei Renault-tallin autolla ollut käytännössä mahdollisuuksia.

Toissa kaudella Hülkenberg nosti Renault’n viimeisessä kilpailussa valmistajien sarjan kuudennelle sijalle.

Hülkenberg on ennen Austinin kilpailua MM-sarjassa 11:ntenä. Hän on kerännyt vain kolme pistettä vähemmän kuin paljon suurempaa palkkaa nauttiva tallikaveri Daniel Ricciardo.

Rein-joen varrelta Emmerichistä kotoisin oleva Hülkenberg on eniten F1-kilpailuja ilman palkintosijaa ajanut kuljettaja. Hänellä on vyöllään jo 174 GP-starttia.