Hamilton hallitsi Austinin toisia harjoituksia, Bottas ihmetteli eroa tallitoveriin suorilla: ”En ymmärrä”

Julkaistu: , Päivitetty:

Ferrari ja Red Bull hyvin mukana kärkikahinoissa.
Mercedes-kuski Valtteri Bottas kummasteli vauhtieroa tallitoveri Lewis Hamiltoniin formula ykkösten Yhdysvaltain gp:n vapaissa harjoituksissa. Bottas oli Texasin Austinissa toisissa harjoituksissa vasta viidenneksi nopein ja jäi Hamiltonista 0,8 sekuntia.

Nopeiden vetojen jälkeen Bottas ihmetteli itsekin suurta eroaan tallitoveriinsa.

– Missä menetimme aikaa? En ymmärrä, Bottas kummasteli radiossa.

Ainakin osan Mercedes-kuskien välisestä erosta selittää se, että nopeimmalla kierroksellaan Hamilton sai radan pitkällä takasuoralla hyvän imun edellä ajaneelta Robert Kubicalta. Hamilton oli tämän ansiolta keskisektorilla puoli sekuntia harjoitusten toiseksi parhaan ajan tehnyttä Charles Leclerciä nopeampi.

Bottas kertoi harjoitusten jälkeen STT:lle, että hänen autossaan ei ollut kaikki kohdallaan.

– Minulla oli vähän hankalaa toisissa harjoituksissa, tuntui ettei kaikki ollut kunnossa. Menetin aika paljon aikaa suorilla, joten talli tutkii asiaa.

Aamun harjoituksissa Bottas oli vasta 17:nneksi nopein, mutta tuolloin hän keskittyi testaamaan Pirellin ensi kauden renkaita.

– Keskityimme ensi vuoden kehitykseen, joten kierrosajoilla ei ollut väliä.

Räikkönen häntäpäässä

MM-sarjaa johtava Hamilton kellotti iltapäivän harjoitusjaksolla viikonlopun toistaiseksi nopeimman ajan. Ferrarin Leclerc oli 0,3 sekuntia Hamiltonia hitaampi. Red Bullin Max Verstappen oli kolmas vain reilun sadasosasekunnin Leclercistä jääneenä. Ferrarin Sebastian Vettel neljäs.

Leclercin ja Verstappenin vauhti viittaa siihen, että Austinissa voidaan nähdä tasaväkinen kamppailu kolmen kärkitallin kesken. Verstappen oli ollut ensimmäisten harjoitusten nopein, Hamiltonin iltapäivän harjoitusten kärkiaika oli kuitenkin lähes sekunnin nopeampi.

Red Bullin Alexander Albon jäi kärjestä 1,2 sekuntia ja oli kuudes. Hän oli alle 0,1 sekuntia nopeampi kuin Toro Rosson Pierre Gasly, jonka paikan Red Bullilla Albon otti kesken kauden.

Alfa Romeon Kimi Räikkönen oli 16:s jäätyään kärjestä reilut kaksi sekuntia. Taakse jäivät vain Haasin ja Williamsin kuljettajat.

– Auto tuntui kokonaisuudessaan vähän paremmalta kuin aiemmin, mutta kun katsoo kierrosaikaa, niin emme ehkä ole siellä missä haluaisimme, Räikkönen totesi.

– Katsotaan, mihin pystymme huomenna.

Harjoitukset keskeytettiin hetkeksi punaisella lipulla, kun Haasin Romain Grosjean lipsautti autonsa muuriin.

Hamiltonilla on tänä viikonloppuna oiva mahdollisuus varmistaa kuudes maailmanmestaruutensa. Hänelle riittää MM-tittelin sinetöimiseen neljä pistettä, vaikka ainoa uhkaaja Bottas voittaisikin kilpailun.

Pompuista haastetta

Austinissa puhutti perjantaina radan pomppuisuus. Circuit of the Americas -radan pintaan oli viime vuoteen verrattuna tullut lisää epätasaisuuksia, ja joidenkin kuljettajien mielestä pomput tekivät radasta jopa vaarallisen.

– En ole koskaan kokenut näin pomppuista rataa. Niitä ei ole kovin monessa kohtaa, mutta muutamassa kohdassa ne ovat aika rajuja. Siellä on aika syviä kuoppia, Bottas kuvaili.

– Viitos- ja kuutosmutkissa on vähän vaikeaa, koska se on todella nopea osuus, ja jos auton takapää ei ole täysin vakaa, voivat pomput johtaa siihen että perä karkaa yhtäkkiä alta.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt