Kova tuomio: F1-tallin suoritukset hylättiin – Japanin GP:n tulokset muuttuivat

Julkaistu:

Formula 1
Japanin F1-kisan tulokset muuttuivat puolitoista viikkoa kisan päättymisen jälkeen.
Racing Point -tallin tekemä protesti Renault’n F1-autoista johti siihen, että Japanin GP:n lopputulokset muuttuivat keskiviikkona. Kilpailun tuomaristo hylkäsi tehtyjen tutkimusten jälkeen Renault-kuljettajien suoritukset Suzukan osakilpailussa.

Daniel Ricciardo menetti kuudennen sijan ja tallikaveri Nico Hülkenberg kymmenennen sijan.

Tuomariston mukaan Renault’n jarrutasapainojärjestelmä, josta protesti tehtiin, ei ole teknisten sääntöjen vastainen, mutta rikkoo kuitenkin sarjan urheilusääntöjen pykälää, jonka mukaan kuljettajan pitää ajaa autoa ”yksin ja ilman apua”.

– Kyseinen jarrubalanssin säätöjärjestelmä toimii kuljettajan apuna niin, ettei kuljettajan tarvitse tehdä monia säätömuutoksia kierroksen aikana, tuomariston raportissa luki.

Järjestelmä siis auttaa kuljettajaa niin, että hänellä on vähemmän muutettavaa kuin olisi normaalisti toisenlaisella jarrutasapainosysteemillä.

Hylkäysten jälkeen Charles Leclerc nousee kuudenneksi, Pierre Gasly seitsemänneksi, Sergio Perez kahdeksanneksi, Lance Stroll yhdeksänneksi ja Daniil Kvjat viimeiselle pistesijalle kymmenenneksi.

Kimi Räikkönen nousee 14. sijalta 12:nneksi.

Renault menetti yhdeksän tallipistettä. Vastalauseen väsännyt Racing Point sai neljä lisäpistettä.

Racing Point on nyt autonvalmistajien sarjassa kymmenen pisteen päässä viidentenä olevasta Renault’sta. Niiden välissä kuudentena on Toro Rosso.

Renault’lla on vielä mahdollisuus valittaa päätöksestä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt