Formula ykkösten maailmanmestarin tytär kuoli nukkuessaan – ”Ila oli vain 21-vuotias”

Julkaistu:

Formula 1
Formula ykkösten maailmanmestari Jody Scheckter suree 21-vuotiaan tyttärensä Ilan kuolemaa.
Entisen Ferrarin tähtikuskin Jody Scheckterin perhe julkaisi maanantaina tiedotteen, jossa kerrottiin Jodyn tyttären Ila Scheckterin kuolleen nukkuessaan viime viikon torstain ja perjantain välisenä yönä.

Perheen mukaan kuolinsyyksi epäillään huumeiden yliannostusta. Ila Scheckterillä oli huumeongelma, jonka alkusyy perheen mukaan oli häneltä kaksi vuotta sitten löytynyt aivokasvain. Epilepsiasta aivoleikkauksen jälkeen kärsinyt Ila Scheckter pakeni pelkoaan ja ahdistustaan laittomiin aineisiin.

Scheckterin perhe sanoo Ilan poismenon särkeneen heidän sydämensä. He kertoivat Ilan olleen hyvin rakas perheelleen ja ystävilleen.

– Vaikka Ila voi syyskuussa todella huonosti, hän lähti rohkeasti ja päättäväisesti juhlimaan Jodyn F1-mestaruuden 40-vuotispäivää Monzaan yhdessä vanhempiensa, neljän veljensä ja pikkusiskonsa. Koko perhe oli tuolloin viimeistä kertaa yhdessä koolla ja he juhlivat joukolla tätä tärkeää merkkipaalua, tiedotteessa sanottiin.

– Ila oli vain 21-vuotias ja hänet vietiin elämästämme liian nuorena. Hänen menetyksensä vuoksi perhe tuntee tuskaa, jota on vaikea kestää. Ila sai rauhan eikä hänen täydy enää pelätä uutta aivoleikkausta, kouristuksia, kemoterapiaa, säteilyhoitoa jne.

Eteläafrikkalainen Jody Scheckter, 69, voitti F1-sarjan maailmanmestaruuden vuonna 1979 Ferrarin ratissa. Hän ajoi F1-urallaan myös McLarenilla, Wolfilla ja Tyrellillä. Nykyisin Scheckter omistaa ison maatilan Englannissa, jota hän viljelee biodynaamisesti.

Ilan isoveli Hugo ja pikkusisar Poppy julkaisivat omat muistokirjoituksensa sisarelleen Instagramissa.