Mika Salo ihmettelee Kimi Räikkösen tilannetta – ”Aika outoa”

Julkaistu:

formula 1
Kimi Räikkönen ajaa nyt samassa F1-tallissa, jossa Mika Salo ajoi kaudella 2000.
Alfa Romeo ja etenkin tallin ykköstykki Kimi Räikkönen avasivat F1-kauden vahvasti. Suomalainen ajoi kauden neljässä ensimmäisessä kisassa pisteille, ja kauden ensimmäinen puolikas oli muutenkin etenkin Räikköseltä vahva.

Viime aikoina kurssi on kääntynyt laskuun. Tallin kilpailukyky ei ole ollut riittävällä tasolla – ja samalla italialainen Antonio Giovinazzi on ollut jopa niskan päällä tallin sisäisessä kamppailussa.

Samassa sveitsiläistallissa eli Sauberilla kauden 2000 ajanut Mika Salo ei ole yllättynyt Alfan vaikeuksista.

– Ei yllätä. Vähän arvelinkin tätä alkukaudesta. Pienemmät tallit pystyvät silloin pärjäämään, mutta olen ajanut Sauberilla ja silloin oli ihan sama juttu. Puolivälissä kautta lähti alamäki, eikä kehitys pysynyt enää perässä, Salo summaa.

Alfa Romeo menetti autonsuunnittelija Simone Restan kesken kauden. Viime vuonna talliin Ferrarilta siirtynyt teknisen puolen osaaja palasi kesällä jo takaisin Maranelloon.

– Luulen, että se näkyy jo, mutta näkyy vielä lisää ensi vuoden autossa.

Sitä Salokin ihmettelee, että Giovinazzi on viime aikoina pannut Räikkösen niin koville – ja ollut useina viikonloppuina jopa vahvempi.

– Se on vähän outoa. En osaa sanoa mistä se johtuu, mutta outoa se on. Tosi vaikea sanoa mistä se johtuu, koska en ole seurannut niiden hommia kauheasti. Kun olen duunissa varikolla, joudun keskittymään muihin asioihin.


Kesätauon jälkeen Giovinazzi on ajanut kahdesti pisteille, Räikkönen ei kertaakaan. Suomalainen on kuitenkin vahvan alkukautensa ansiosta yhä selvästi edellä (31–4).

Alfa on näillä näkymin jäämälle samalle sijalle eli MM-sarjassa kahdeksanneksi kuin Salon ajaessa Sauberilla vuonna 2000. Eroa seiskapaikalla olevaan Racing Pointiin on 19 pistettä. Takana seitsemän pisteen päässä on Haas, joka voi vielä uhata Alfaa.

MM-sarjasta on ajamatta enää neljä osakilpailua. Tällä viikolla ajetaan Meksikossa ja ensi viikolla Yhdysvalloissa.

Lewis Hamiltonin pistejohto Valtteri Bottakseen on 64 pistettä, joten britti voi ratkoa MM-kamppailun hyväkseen jo tulevana viikonloppuna.

– Lewis on niin tasaisen hyvä – eikä hänen tarvitse edes kuin ajaa tasaisesti pisteille. Ei Hamilton voi kaikkia kisoja keskeyttääkään. Valtteri ajaa hyvin, mutta vähän liian myöhään.

Valmistajien maailmanmestaruuden Mercedes varmisti jo viime kisassa Japanissa. Sekin on selvää, että MM-kolmosella Charles Leclercillä ei ole edes teoreettista mahdollisuutta voittaa mestaruutta, joten hopeanuolet juhlivat kuudetta kertaa peräkkäin molempia MM-titteleitä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt