Kimi Räikkönen asensi nettiyhteyttä yöpuvussa ja murahti pomoille – Ferrarin ex-työntekijä kertoo ikimuistoisesta kisaviikonlopusta

Julkaistu:

F1
Ferrarin entinen viestintäpäällikkö Alberto Antonini kertoi Kimi Räikkösen toimista FormulaPassion-sivustolla.
Kimi Räikkönen täytti viime torstaina 40 vuotta. Räikkösen merkkipäivän kunniaksi Ferrarin entinen viestintäpäällikkö Alberto Antonini kertoi FormulaPassion-sivustolla kokemuksistaan yhteistyöstä suomalaistähden kanssa.

Antonini painottaa, että Räikkönen on täysin erilainen F1-varikoilla median puristuksessa verrattuna siihen, kun kamerat ovat poissa.

Esimerkkinä tästä Antonini kertoo eräästä GP-viikonlopusta, jonka aikana hän ja Räikkönen olivat vieraana kaksikon yhteisen ystävän luona.

– Kahtena ensimmäisenä päivänä näin parasta Kimiä. Hän oli rento ja hymyili. Aina talolle tultuaan hän vaihtoi päälleen mustan yöpukunsa ja valkoiset sukat. Sitten hän alkoi puuhailemaan kaikenlaista.

– Näin sen omin silmin. Ruuvimeisseli aseenaan hän alkoi asentaa nettiyhteyttä taloon, Antonini kertoi.

Lauantaina huonosti sujuneen aika-ajon jälkeen Räikkösen hymy oli kadonnut. Räikkönen otti palan pepperonipitsaa ja istuskeli yksin sohvalla. Räikkönen ei sanonut sanaakaan ennen kuin sohvan tienoilta kuului epäilyttävä narahdus.

– Hei, se en ollut minä. Ääni kuului sohvan nahasta, Räikkönen puolustautui Antoninin mukaan.


Antonini vahvistaa, ettei Räikkönen ollut puheliaimmasta päästä myöskään tallin palavereissa. Silloin tällöin suomalaisella oli kuitenkin sanottavaa.
Antonini ei paljasta mistä kilpailusta on kyse, mutta kertoo Räikkösen närkästyneen tallin palaverissa kisan jälkeen. Suomalaistähti ei ollut lainkaan tyytyväinen tallin määräämään taktiikkaan.

– En tiedä, miksi pidätte minua täällä ja maksatte minulle sen minkä maksatte, jos en saa ajaa kilpaa, Räikkönen oli sanonut hiljaisella äänellä.

Antoninin mukaan kyseinen kilpailu oli päättynyt Ferrarin voittoon, mutta voittaja ei kaikesta päätellen ollut siis Räikkönen.

– Tuo tapaaminen ei päättynyt hiljaiseen äänentasoon, Antonini raportoi.

Räikkönen ajoi Ferrarilla kausina 2007–2009 ja 2014–2018. Antonini toimi italialaistallin lehdistövastaavana Räikkösen jälkimmäisen Ferrari-jakson aikana.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt