Ferrarin F1-ylivoima hiertää kilpakumppaneita – epäilykset laillisuudesta heräsivät: ”Naurettavaa”

Julkaistu:

FORMULA 1
F1-tallit ovat kiinnostuneet Ferrarin moottoriratkaisuista.
F1-kauteen ennakkosuosikkina lähteneen Ferrarin alkukausi oli odotuksiin nähden takkuinen.

Viime aikoina Maranellon punaiset ovat kuitenkin vauhdillisesti olleet sarjan kärkitalli. Kesätauon jälkeen ajetuista viidestä kilpailusta Ferrari on ottanut joka kerta paalupaikan ja voittanut kolme. Kisoissa muilla talleilla on ollut vaikeuksia pysyä pitkilläkään suorilla punaisten autojen perässä edes imuavun kanssa.

Ferrari on dominoinut etenkin suoranopeuksia. Brittilehti Autosportin mukaan muut F1-tallit ovat nyt kyseenalaistaneet Ferrarin moottoreiden laillisuuden ja pyytäneet kansainvälistä autoliittoa FIA:a selvittämään, ovatko Ferrarin moottoriratkaisut laillisia.

Yksi lähde kommentoi Ferrarin moottorietua Autosportille ”naurettavaksi”.

Kilpailijat eivät ole tehneet virallista protestia, mutta niiden keskuudessa ihmetellään useita eri asioita Ferrarin moottorissa. Autosportin mukaan yksi teoria liittyy Ferrarin myllyn välijäähdyttimeen ja öljyn polttamiseen lyhytaikaisen tehonlisäyksen saamiseksi. Yksi kilpaileva talli sen sijaan on kiinnittänyt huomionsa Ferrarin energiankeruujärjestelmään ja on tehnyt aiheesta oman kyselynsä FIA:lle.

Italialaistalli on viimeaikaisista tuloksistaan huolimatta menettänyt jo mahdollisuutensa molempiin maailmanmestaruuksiin, jotka voittaa kuudetta kertaa peräkkäin Mercedes.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt