Kommentti: 40 vuotta täyttävä Kimi Räikkönen tilasi Matti Eskon suoraan saunasta laulamaan Rekkamiehen

Julkaistu:

Kommentti
40-vuotias Kimi Räikkönen on tasapainoisempi kuin koskaan, kirjoittaa Rita Tainola.
Nelikymppinen Kimi Räikkönen on muuttunut mies. Räikkönen on tasapainoisempi ja onnellisempi kuin koskaan. Hyvän olon miehen elämään tuovat Minttu-vaimo ja lapset Robin sekä Rianna.

Matka aikuiseksi mieheksi on ollut täynnä erilaisia kaarteita ja se on ehkä kestänyt melkoisen tovin, mutta reissu on kannattanut. Räikkönen on miljoonien rakastama kuljettaja, mutta onnellisimmillaan hän on läheistensä seurassa.

Kimi Räikkönen nousi F1-tähdeksi hyvin nuorena, ja jo tuolloin Sauberin F1-pomo Peter Sauber yritti ymmärtää suojattiaan. Kimi halusi elää nuoren miehen tavoin nimen omaan formularatojen ulkopuolella ja tuolloin sattui ja tapahtui. Kimi rakasti ajamista, mutta hän rakasti myös vauhtia kisojen ulkopuolella. Otsikoita riitti, niistä Kimi ei välittänyt. Ei ole koskaan oikein välittänyt.

Tosin joskus Kimi on harmitellut lehtien lööppejä tai hänen mielestään tekaistuja juttuja, mutta niidenkin yli mies on mennyt vauhdilla.

Koska Kimi oppi viis veisaamaan muiden mielipiteistä ja lehtien kirjoituksista, alkoi syntyä brändi miehestä, joka ei puhu eikä pukahda, vaan tekee ja sanoo juuri sen, mistä itse tykkää. Se Kimille suotakoon, sillä suoritukset F1-radoilla ovat niitä meriittejä, joista kuskit tunnetaan ja lopulta muistetaan.

Matti Esko pikahälytettiin saunasta

Kimi on edelleenkin Ferrarin viimeisin maailmanmestari, eikä sitä ole Italiassa unohdettu. Miehen näytöt ovat edelleen vakaat ja hienot. Kun Kimi voitti maailmanmestaruuden ja piti juhlat Helsingin keskustan yökerhossa ystävilleen, paikalle kutsuttiin pikahälytyksellä laulaja Matti Esko esittämään Kimin lempikappaleen Rekkamies. Toinen Räikkösen lemppareista on ollut Kari Tapion Paalupaikka.

Hauskaa Matti Eskon esiintymisessä oli se, että koska hänelle soitettiin aivan viime tingassa, mies lähti kotoaan Helsingin keskustaan sananmukaisesti suoraan saunasta.


Kun Kimi Räikkönen aikoinaan tapasi Jenni Dahlmanin, se oli rakkautta ja pian tanssittiin Vanajanlinnassa häitä. Pariskunta antoi muutaman haastattelun, joissa Kimi muisti sanoa toivovansa jonakin päivänä lapsia. Parin liitto ei kuitenkaan erilaisten syiden takia kestänyt ja nyt molemmat ovat onnellisia tahoillaan. Jennillä on oma perhe ja kaksi lasta samoin kuin Kimillä omansa.

Kimin, jo tuolloin ajoittain Icemaniksi kutsutun, ja Jennin liiton aikana Kimi jatkoi poikamieselämäänsä ja teki mitä lystäsi. Jenni jaksoi seistä miehensä tukena, mutta otsikot niin Suomen kuin maailman lehdissä ottivat varmasti koville. Pikkuhiljaa Kimi alkoi kasvaa aikuiseksi ja otsikot loppuivat. Iceman oli syntynyt lopullisesti.

Toivottavasti Kimi kuitenkin säilyttää poikamaisuutensa uudesta ikäpaalustaan huolimatta.

Ei kumartele kuuluisuuksia

Kimistä ei voi kuin pitää. Mies sanoo oikeasti suoraan, mitä ajattelee ja sellainen on raikasta nykypäivän maailmassa, jossa yritetään vääntää asiasta kuin asiasta muuta kuin mitä se on. Kimi ei kumartele kuuluisuuksia, Kimi tekee, mitä lystää ja saa maailman tykkäämään itsestään.

Kun Minttu Virtanen, nykyään Räikkönen, astui Kimin elämään, Kimi oli mennyttä miestä. Minttu toi formulakuljettajan elämään myös juuri sen vakauden ja tasapainon, jota Kimi oli kaivannut. Heidän yhteinen elämänsä täydentyi, kun Robin-poika syntyi ja pian tytär Rianna.

Kimi oli saanut perheen, jota hän oli kaivannut. Räikkönen on ratojen ulkopuolella omistautunut perheenisä ja aviopuoliso. Kimi nauttii ajastaan lastensa kanssa, nikkaroi kaikenlaista Robinin katsellessa vierellä ja Kimi huomioi vaimoaan sekä vaalii perheonnea.

Vähäsanainen Leave me alone -mies Kimi Räikkönen on F1-kisojen nestori, mutta hän on näyttänyt jo aikoja sitten olevansa mestari. Kimi Räikkönen ei varmastikaan jätä autourheilua formulauransa päätyttyä, sillä jo nyt hänen poikansa Robin ajaa kartingautolla.


Kimi on isä, joka haluaa auttaa poikaansa kartingissa ja hymyilee nähdessään tyttärensä Riannan ruutulippu kädessä Minttu-vaimo vierellään.