Italiassa kovia syytöksiä Kimi Räikkösen suosimisesta Alfalla – ”Kuinkakohan paljon tämä on maksanut tallille?”

Julkaistu:

formula 1
Kimi Räikkönen sai pehmeät renkaat alle, kun Antonio Giovinazzi jätettiin radalle kovilla, Motorsport harmittelee.
Italialainen Motorsport-verkkopalvelu väittää Alfa Romeon suosivan Kimi Räikköstä italialaisen tallikaverinsa Antonio Giovinazzin kustannuksella.

– Hinwilistä käsin toimivalla tallilla on vain yksi pyrkimys: saada Räikkönen tallikaverinsa Giovinazzin edelle, vaikka tämä on jatkuvasti nopeampi kuin suomalainen. Kuinkakohan monta MM-pistettä tämä on jo maksanut Alfa Romeolle, Motorsportin toimittaja Roberto Chinchero kysyy.

Motorsportin mielestä Räikkösen suosiminen näkyi jälleen viime viikonloppuna ajetussa Japanin GP-kisassa.

Vaikka Giovinazzi oli Räikköstä nopeampi aika-ajoissa, Chincheron näkemyksen mukaan kisastrategiassa pelattiin suomalaisen pussiin: Kun Räikkösen alle vaihdettiin pehmeät renkaat 36 kierroksella, Giovinazzi jätettiin radalle kovilla renkailla ennen kuin hänet kutsuttiin varikolle vasta aivan kisan loppuvaiheessa.

– Räikkönen paransi kierrosaikojaan sen jälkeen nopeasti, kun taas Giovinazzi ajoi häntä kolme sekuntia hitaampia kierroksia rengasvalintojen seurauksena, Motorsport jatkoi.
Räikkönen sijoittui Suzukassa 14:nneksi ja Giovinazzi kaksi sijaa huonommin.

Italiassa on suuri huoli, saako perinteisen autourheilumaan ainoa F1-kuski jatkaa lajin kuninkuusluokassa tämän kauden jälkeen. Giovinazzilla, 25, on kasassa neljä MM-pistettä, Räikkösellä 31. Italian saappaankorosta kotoisin olevan Giovinazzin Alfa-sopimus on katkolla joulukuussa.

– Jälleen kerran Alfa Romeon kisastrategia ei toiminut Giovinazzin eduksi, Motorsport päätti kirjoituksensa.

F1-kausi jatkuu kauden 18:nnella osakilpailulla Meksikossa. Ensi viikolla ajettavan kilpailun jälkeen kalenterissa ovat vielä USA:n, Brasilian ja Abu Dhabin GP-kisat.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt