Sebastian Vettel mokasi pahasti Suzukan kisan alussa – ”Huonoa surkeampi”

Julkaistu:

Formula 1
Ferrarin Sebastian Vettel lähti paalulta Japanin osakilpailuun, mutta menetti asemansa heti lähdössä.
Sebastian Vettel sähläsi pahasti lähtövalojen sammuessa Suzukan radalla. Hän ensin nytkäytti autoaan liikkeelle liian aikaisin, tajusi sitten virheensä ja menetti ratkaisevasti aikaa mokaa korjatessaan.

Saksalaisen Vettelin hidas lähtö avasi tien kolmannesta lähtöruudusta startanneelle Valtteri Bottakselle, joka ampaisi Mercedeksellään suoraan kärkeen. Bottas ajoi lopulta selvään voittoon. Hän oli maalissa reilut 11 sekuntia kakkoseksi sijoittunutta Vetteliä edellä.

Kisan jälkeisessä haastattelussa Vettel palasi vielä lähdön tapahtumiin.

– Valot paloivat pitkään, mutta varaslähtö oli oma mokani. Lähtöni oli lopulta huonoa surkeampi. Kisasta tuli vaikea, sillä Mercedekset olivat todella nopeita. Valtteri suorastaan lensi ensimmäisen stintin lopussa, ja Lewis (Hamilton) yritti yhden pysähdyksen taktiikkaa, mutta se ei toiminut, Vettel sanoi.


Vettel onnistui pitämään Hamiltonin takanaan, vaikka kolmossijalle ajanut Mercedeksen brittikuski painosti kovasti.
Kautensa neljännen kakkossijan ajaneelta Vetteliltä kysyttiin, olisiko hän voittanut, jos hän olisi saanut paremman lähdön.

– En ole varma, koska Mercedeksellä oli kisassa paljon enemmän taktisia vaihtoehtoja. Minulta puuttui vauhtia, joten kakkossija oli varmaan paras mahdollinen saatavissa oleva tulos. En silti ole tyytyväinen lähtööni. Sen jälkeen kisa meni hyvin. Tämä oli positiivinen päivä: paalupaikka ja kakkossija on kunnollinen suoritus.

Vettelin varaslähtö päätyi kisatuomareiden syyniin. Hän selvisi lopulta ilman rangaistusta, koska auton liike ei ylittänyt sääntöjen sallimaa sietorajaa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt