Suzukan F1-kilpailussa massiiviset uudelleenjärjestelyt rajun taifuunin vuoksi

rac

Julkaistu:

Formula 1
Kisajärjestäjillä on suuri urakka rata-alueen uudelleenkasaamisessa.
Tänä viikonloppuna järjestettävän formula ykkösten Japanin gp:n aikatauluja jouduttiin rukkaamaan taifuunin vuoksi, mutta järjestäjät odottavat sään paranevan sunnuntaiksi.
  • Jutun yllä näkyy suoraa videokuvaa eri puolilta maata
Lauantaille kaavailtu aika-ajo siirrettiin turvallisuussyistä varhaiseen sunnuntaiaamuun Suomen aikaa, ja kilpailu pyritään ajamaan normaalisti sunnuntaina.


Perjantaina Suzukan moottoriradalla kaasuteltiin ensimmäiset ja toiset harjoitukset, joiden jälkeen kisajärjestäjät ja tallit aloittivat valmistautumisen taifuunin saapumiseen.

Rata-alueen ja varikkopilttuiden suojaksi kasattiin tuhansia hiekkasäkkejä, joiden on tarkoitus ehkäistä tulvatuhoja. Lisäksi ajanottojärjestelmä ja palkintokoroke purettiin ja siirrettiin sisätiloihin.

Formula ykkösten urheilujohtaja Steve Nielsonilla on perustelu massiivisille uudelleenjärjestelyille.

– Tarkoituksena on varmistaa, että sunnuntaiaamuna ajanottojärjestelmä, lähtövalot, gps ja eri puolilla rataa käytettävät valopaneelit ovat paikassa, jossa niillä on mahdollisuus selviytyä myrskystä, Nielson kertoi.


Myrskyn jälkeen kisajärjestäjillä on joka tapauksessa edessään suuri urakka rata-alueen uudelleenkasaamisessa.

Perjantain harjoituksissa Suomen Valtteri Bottas oli joukon nopein. Harjoituksissa menestyminen ja taifuuni saattavat jopa avata Bottakselle paikan paalupaikalle. Bottas saa paalupaikan, jos sunnuntaiaamun aika-ajo perutaan.


Aika-ajon pitäisi käynnistyä sunnuntaina aamulla kello 4.00 Suomen aikaa ja kilpailun kello 8.10.


Bottas on MM-sarjassa toisena 73 pistettä Mercedes-tallitoverinsa Lewis Hamiltonin takana. Ferrarin Charles Leclerc on 34 pisteen päässä Bottaksesta.


Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt