”Moraalisia vammoja” toimitsijalle aiheuttanut F1-pomo sai tuntuvat sakot

Julkaistu:

Formula 1
Haas-tallin johtaja Günther Steiner purkautui tiimiradiossa Sotshissa. Nyt hän sai roimat sakot.
Suorapuheinen Haas-tallin johtaja Günther Steiner sai perjantaina 7 500 euron sakot, koska hän kutsui formula 1 -kilpailun virkailijaa typeräksi ja idioottimaiseksi. Sanallinen välikohtaus sattui pari viikkoa sitten Venäjän gp:ssä Sotshissa.

Itävaltalainen Steiner päästi sanallisen ilmaisunsa valloilleen Haas-tallin tiimiradiossa, kun tanskalaiskuljettaja Kevin Magnussen oli saanut viiden sekunnin sakon tultuaan sääntöjen vastaisesti radalle ulosajon jälkeen. Aikasakko pudotti Magnussenin kahdeksannelta sijalta yhdeksänneksi.

– Ilman tuota ratavalvojaa me olisimme kahdeksantena. Te tiedätte, kenestä on kyse. Aina sama juttu. Hän ei vain kehity yhtään älykkäämmäksi, Steiner tylytti.
Japanin gp:n yhteydessä pidetyssä kuulemisessa ratavirkailijat arvioivat, että Steinerin käytös oli tuottanut moraalisia vammoja Kansainvälisen autoliiton FIA:n virkailijoille.

FIA painotti Steinerin sakottamisessa sitä, että tiimiradiosta viesti kantautui suoriin lähetyksiin, ja monet mediat siteerasivat Steinerin puheet.

– Hyökkääminen yksittäistä toimitsijaa kohtaa on totaalisen sopimatonta, FIA korosti.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt