Kimi Räikkönen sai yllättäen vapaapäivän Japanissa – letkautti jäämiesmäisen kommentin suunnitelmistaan

Julkaistu:

Formula 1
Supertaifuunin uhka toi formula ykkösten kuljettajille lauantaiksi vapaapäivän.
Suzukan radalle ei ole asiaa, ja F1-kauden 17/21 kilpailun aika-ajot siirtyivät kisapäivän aamuun sunnuntaille.

– En ole ihan varma, mitä meillä on ohjelmassa lauantaina. Voi olla, että pidämme joitakin palavereja ja yritämme paneutua autoon liittyvään dataan, Mercedeksen Valtteri Bottas ennakoi.

Bottas oli perjantain kummankin harjoituksen nopein ennen tallikaveriaan, MM-sarjaa johtavaa Lewis Hamiltonia.

Mercedes testasi Bottaksen mukaan uusia osia hänen autossaan. Perjantaille tuli paljon painoarvoa, koska sääennusteen takia lauantain harjoitukset peruuntuivat.

– Oli hyvä, että sää pysyi kuivana. Näin saimme ajettua useita kierroksia, Bottas kertoi tyytyväisenä autoonsa.

– Autossa on vielä muutama tasapainoon liittyvä juttu hiottavana, mutta lyhyissä ja pitkissä vedoissa se tuntui hyvältä, Bottas kertasi.

Bottas ei ole voittanut F1-kisaa sitten huhtikuun Azerbaidzhanin gp:n.


Suzukassa Hamilton hävisi Bottakselle ensimmäisessä harjoituksessa 0,076 sekuntia ja toisessa sekunnin kymmenyksen. Ferrareista Sebastian Vettel oli Charles Leclerciä edellä ensimmäisissä harjoituksissa, mutta järjestys vaihtui toisella kerralla. Tällöin Ferrarien edelle pääsi Mercedesten lisäksi Red Bullin Max Verstappen.

Kimi Räikkönen pääsi harjoituksissa lähelle kärkikymmenikköä. Räikkönen uskoo, että Alfa Romeosta on otettavissa enemmän irti.

– Katsotaan, mitä tapahtuu, Räikkönen tuumasi.

Räikköseltä kysyttiin harjoitusten jälkeen, aikooko hän viettää lauantain välipäivää perheensä kanssa.

– En usko, että lennän Eurooppaan ollakseni tässä välissä perheeni kanssa, lempinimellä Jäämies tunnettu Räikkönen heitti lakoniseen tyyliinsä.
Japanilaiset formulafanit saivat perjantaina hurrattavaa myös kotimaansa kuljettajan ansiosta. Naoki Yamamoto korvasi Pierre Gaslyn Toro Rosson ratissa ensimmäisissä harjoituksissa.

– Hän pyysi minulta anteeksi, että ajaa autoani. Kehotin häntä nauttimaan jokaisesta kierroksesta. Hän on todella nopea ja lahjakas, Gasly kuvasi 30 kierrosta ajanutta japanilaista.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt