Tragedia raastaa Ferrarin tähden Charles Leclercin mieltä Suzukassa – ”Olet aina muistoissamme”

Julkaistu:

Formula 1
Ferrarin tukemana Marussia-tallissa F1-sarjassa ajanut Jules Bianchi ajoi ulos Suzukassa 2014. Hän kuoli onnettomuudessa saamiinsa vammoihin kesällä 2015.
F1-maailma pysähtyi viisi vuotta sitten Suzukassa, kun Marussian Jules Bianchi ajoi kisan loppuhetkillä ulos märällä radalla.

Ranskalainen menetti autonsa hallinnan radan 1. sektorin S-mutkien lopussa. Ylämäkeen autonsa kiihdyttänyt Bianchi ajautui ulos radalta ja paiskautui päin pyöräkuormaajaa, joka oli siivoamassa hetkeä aiemmin keskeyttäneen Adrian Sutilin Sauberia.

Saksalainen Sutil seisoi järkyttyneenä turmapaikalla. Järkytys levisi ympäri maailman, ja nopeasti oli selvää, että Bianchi sai vakavia vammoja.

Bianchi ei koskaan herännyt ja nukkui pois 17. heinäkuuta 2015.

Lokakuun 5. päivänä 2014 ajettu kisa oli ensimmäinen yli 20 vuoteen, kun F1-kisassa nähtiin kuolemaan johtanut onnettomuus.


Bianchin onnettomuus oli erityisen rankka Bianchin lähipiirille kuten Charles Leclercille, jonka läheinen lapsuudenystävä Bianchi oli. Kahdeksan vuotta Leclerciä vanhempi Bianchi oli myös monacolaisen kummisetä.

– Ei ole ikinä helppoa mennä takaisin radalle sen jälkeen mitä tapahtui, mutta olet aina muistoissamme. Annan aivan kaikkeni tulevana viikonloppuna, Leclerc kirjoitti kuvapalvelu Instagramissa, jossa hän julkaisi vanhan valokuvan itsestään ja Bianchista.
Leclerc oli perjantain 2. harjoitusten neljänneksi nopein ennen tallitoveriaan Sebastian Vetteliä, joka oli harjoitusten viides. Nopein oli Valtteri Bottas Mercedeksellään.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt