Vaativa leikkaus kesti 17 tuntia – karmeasta F2-kolarista selvinnyt kuski kuvasi tunteikkaan videon sairaalan vuoteelta

Julkaistu:

Autourheilu
Juan Manuel Correan jalka pyrittiin pelastamaan vaativalla leikkauksella.
Kilpa-autoilija Juan Manuel Correa on taistellut terveydestään elokuun lopusta saakka. Hän oli mukana traagisessa kolarissa Belgian Span F2-osakilpailussa.

Kolarissa kuoli 22-vuotias ranskalainen Anthoine Hubert. Correan vammat olivat vakavia, ja hänen tilansa vaihteli onnettomuutta seuranneina viikkoina.
Correaa pidettiin pitkään koomassa, koska hänen keuhkovaurioitaan oli siten helpompi hoitaa.

Keuhkovaurioiden lisäksi ecuadorilais-yhdysvaltalainen kuljettaja loukkasi kolarissa jalkojaan ja selkärankaansa. Oikea jalka vaurioitui pahasti.

Pari viikkoa sitten Correalle tehtiin vaativa, peräti 17 tuntia kestänyt leikkaus. Leikkauksessa pyrittiin pelastamaan Correan jalka, jota lääkärit ehdottivat ensin amputoitavaksi. Siihen Correa ei suostunut.

Leikkaus onnistui

Correan virallisen tiedotteen mukaan leikkaus sujui hyvin. Silti on vielä liian aikaista sanoa, miten hyvin jalka lopulta kuntoutuu.

Nyt Correan yleiskunto on parantunut jo sen verran, että hän pystyi kuvaamaan itsestään videon Instagramiin. Hän aloitti tunteikkaan videon lähettämällä osanottonsa menehtyneen Hubertin perheelle.
Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä.

– Haluan julkisestikin välittää osanottoni Hubertin perheelle. Sitä ei uskoisi, että jotain tällaista voi tapahtua.

– Olen kiitollinen että olen yhä elossa, vaikka kuntoutumiseni kestää vielä kauan. Sekin on epävarmaa, kuntoudunko ikinä sataprosenttisesti.

Metallikehikko jalassa

Correa kertoi videolla, että hänen leikatussa jalassaan on tällä hetkellä metallikehikko, joka rajoittaa jalan liikettä. Kehikkoa pidetään paikallaan kymmenen kuukauden ajan. Jalan paranemista seurataan sinä aikana tarkasti.


Lääkärit pyrkivät siihen, että Correa pystyisi tulevaisuudessa liikuttamaan oikeaa jalkaansa normaalisti.

Correa kiitti videolla perhettään ja moottoriurheilufaneja, jotka ovat tukeneet häntä vaikeina aikoina.

– Voisin masentua, mutta haluan mennä eteenpäin. Voin vain olla positiivinen ja tehdä töitä sen eteen, että toivun mahdollisimman hyvin.

20-vuotias Correa ajoi tällä kaudella F2-sarjaa Sauberin junioritiimissä. Correa pääsi ennen onnettomuuttaan testaamaan Alfa Romeon F1-autoa, jolla Kimi Räikkönen ja Antonio Giovinazzi kilpailevat.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt