Ferrarin pomo paljasti ison syyn sille, miksi talli dominoi F1-kisoja juuri nyt

Julkaistu:

formula 1
Ferrarin parantunut vauhti on yllättänyt muut F1-tallit.
Mercedes dominoi F1-kauden alkua täydellisesti. Talli voitti peräti kahdeksan ensimmäistä osakilpailua, osan niistä kaksoisvoittoina. Ranskan GP:n jälkeen vaakakuppi on hiljalleen kallistunut kilpailijoiden suuntaan.

Max Verstappen voitti Itävallassa ja Saksassa, Lewis Hamilton vielä Britanniassa ja Unkarissa.

Tämän jälkeen Ferrari otti ohjat.

Tilanne on italialaistallille sikäli hankala, että sekä kuljettajien että valmistajien MM-tittelit ovat karanneet jo ulottumattomiin. Silti kolmen voiton putki on erityisen vakuuttava, ja Sotshissakin täysosuma oli jälleen lähellä. Charles Leclerc on voittanut kaksi kisaa ja Sebastian Vettel yhden.

Ferrarin vauhti on lyönyt ennen kaikkea Mercedeksen väen ällikällä.

Punaiset autot olivat pahimmillaan reilusti Mersuja jäljessä. Nyt asetelma on kääntynyt. Ferrarin tallipomo Mattia Binotto kertoi Motorsportille nousun syistä.

– Keskitymme yhä kauteen 2019, emmekä vain voittojen jahtaamisen vuoksi. Haluamme ymmärtää autoamme paremmin, koska se tuo hyötyä myös ensi vuonna.


Ferrari toi syyskuun lopussa ajettuun Singaporen osakilpailuun merkittäviä uudistuksia. Autossa on uusi keula, lattia sekä diffuusori. Se näkyy vauhdissa. Vaikka Mercedes ja Hamilton voittivatkin Sotshissa seuraavassa kisassa niin nopein auto oli silti Ferrarin.

Kun Binottolta kysyttiin, miten merkittävä osa vuoden 2020 autoa nämä uudet päivitykset ovat hän myönsi, että ensi kauden auton kehitystyön hedelmiä tuotiin jo tämän vuoden versioon.

– Kenties tässä toimme ensi vuoden päivitykset nykyautoon, Binotto sanoi.

Ferrarin voimanlähde on ollut jatkuvasti sarjan tehokkaimpia, mutta auto oli aerodynaamisesti Red Bullia ja Mercedesiä jäljessä. Kehitystyön tulokset näkyvät.

– Säännöt ovat ensi vuonna samat kuin tällä kaudellakin, joten kaikki työ tämän vuoden auton eteen on avainasemassa ensi kaudellakin.

– Esimerkiksi etusiipien kohdalla tallit kopioivat toisiaan eikä vain niin, että me kopioimme muita. Joten ensi vuoden autosta tulee kehitysversio tämän vuoden menopelistä.

322 pistettä kerännyt Hamilton johtaa kuljettajien MM-sarjaa 73 pisteellä ennen Valtteri Bottasta. Leclerc on MM-kolmosena 34 pinnaa suomalaisesta. Vettel on kerännyt 194 pistettä ja on MM-vitosena.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt