Suomalainen yritysjohtaja otti Kimi Räikkösen kanssa ”hallitun riskin” – lopputulos ällistytti

Julkaistu:

F1
Suomalaisen formulatähden valtava markkina-arvo yllätti yrityspomot.
Kimi Räikkösen ajohaalaria on koristanut kuluvalla F1-kaudella monien vuosien jälkeen suomalaisyrityksen logo.

Sveitsiläisitalialaisessa Alfa Romeo -tallissa ajava Räikkönen solmi vuodenvaihteessa kaksivuotisen yhteistyösopimuksen älylukkoja ja digitaalisia lukitusjärjestelmiä valmistavan oululaisen iLOQin kanssa.

Suomen tunnetuimman urheilijan sponsorointi ei ole halpaa lystiä. Summat pysyvät salassa, mutta panostus Räikköseen on ollut iLOQin toimitusjohtajan Heikki Hiltusen mukaan merkittävä. Hiltunen tunnetaan urheilupiireissä myös jääkiekon SM-liigan sekä liigaseura Vaasan Sportin puheenjohtajana.

Hiltunen sai spontaanin idean pyytää Räikköstä yhteistyökumppaniksi viime vuoden syyskuussa Singaporen F1-varikolla. Jäämiehen managerin Sami Visan hyvin tunteva Hiltunen sai lopulta Räikkösen innostumaan sponsorointikuviosta.

Sen jälkeen Hiltusen piti vakuuttaa iLOQin omistaja- ja johtoporras, mikä ei ollut helppoa. Tiedossa oli, että rahaa palaisi. Ajatusta hauduteltiin ja kehiteltiin kuukausia.

– Jouduin perustelemaan omistajille ja hallitukselle aika pitkään, miksi tämä olisi iLOQin liiketoiminnalle hyvä ratkaisu. Kun lähdimme tähän, otin siinä niin sanotusti hallitun riskin, Hiltunen muisteli Ilta-Sanomille.


Nyt, ensimmäisen yhteistyökauden ollessa loppusuoralla, pitkän uran urheilumarkkinoinnin parissa tehnyt Hiltunen sanoo satsauksen ylittäneen odotukset. Hiltusen mukaan Räikkönen on tuonut yritykselle runsaasti tunnettavuutta ja suoraan uusia asiakkaita.

– Jotkut talomme sisällä ehkä yllättyivät, että Kimi on niin kiinnostava henkilö. Esimerkiksi päämarkkinoillamme Saksassa, Ranskassa ja Espanjassa huomaa, miten iso nimi Kimi Räikkönen on. Liiketoimintamielessä olemme saaneet juuri sitä, mitä olemme hakeneet.

– Tänä kesänä ainakin osa omistajista on kääntänyt takkinsa ja sanonut, että pakko myöntää, että alun isoista epäilyistä huolimatta tämä on ollut järkyttävän hyvä panostus.


Räikkönen teki torstaina harvinaisen vierailun suomalaissponsorinsa tilaisuuteen Helsingin Messukeskuksessa. Tähtikuski lensi torstaiaamuna Helsinkiin, piipahti lyhyesti iLOQin messupisteellä ja palasi sitten takaisin kotiinsa Sveitsiin.
Räikkösen ja Alfa Romeon F1-kausi jatkuu viikon päästä Japanin GP:ssä.

Räikkönen on parhaillaan F1-sarjan kokonaispisteissä 14:s 31 pisteellä. Tallikaveri Antonio Giovinazzi on neljällä pisteellään 18:s. Tallien MM-taistossa Alfa Romeo on kahdeksantena takanaan vain Haas ja Williams.

Lisätty klo 13.03 Hiltusen olevan myös Vaasan Sportin puheenjohtaja.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt