F1-pomolta erittäin tyly arvio Sebastian Vettelin tulevaisuudesta: ”He uhrasivat hänet”

Julkaistu:

F1
Red Bull -tallin Helmut Marko arvioi Sebastian Vettelin asemaa.
Sebastian Vettelillä ei ole enää tulevaisuutta Ferrarin F1-tallissa. Näin sanoo Red Bullin kuljettajaohjelman päällikkö ja neuvonantaja Helmut Marko Auto Bild -lehdelle.

Nelinkertainen maailmanmestari Vettel oli ainakin kauden alussa lähtökohtaisesti Ferrarin ykköskuljettaja, mutta Markon mielestä italialaistalli suosii nyt nuorta tähteään Charles Leclerciä.

Marko ottaa esimerkiksi viime sunnuntaina ajetun Venäjän GP:n. Markon mukaan Ferrari ”uhrasi” Vettelin Venäjän osakilpailussa taktisilla valinnoillaan.

– He uhrasivat Sebastianin, vaikka hän oli nopein mies. Hänellä ei ole enää tulevaisuutta Ferrarilla, Marko totesi Auto Bildin mukaan.

Vaiheikkaan ja Ferrarin tallimääräysten sävyttämä Venäjän GP päättyi Vettelin osalta lopulta keskeytykseen teknisen vian takia.


Marko tuntee hyvin Vettelin, sillä hän työskenteli saksalaiskuljettajan kanssa aikoinaan Red Bullilla.

Vettel, 32, on ajanut Ferrarin leivissä kaudesta 2015 lähtien. Hänen sopimuksensa Ferrarin kanssa kattaa myös ensi kauden. On kuitenkin spekuloitu, että Vettel saattaisi siirtyä pois Ferrarilta jo ennen ensi kautta. On uumoiltu, että Vettel voisi siirtyä takaisin Red Bullille.

Speedweekin mukaan Marko on kuitenkin aiemmin todennut, että Vettelin tulevaisuus ”ei ole olennaista” Red Bullin kannalta.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt