Mitä Alfa Romeolle on tapahtunut? Kimi Räikkönen latasi pöytään kylmän totuuden pieleen menneistä F1-kisoista

Julkaistu:

F1
Alfa Romeon suomalaisässän vauhti on ollut kateissa.
Pirteästi kauden aloittanut Alfa Romeon suomalaistähti Kimi Räikkönen ei ole päässyt pisteille yhdessäkään kesätauon jälkeisessä neljässä kisassa.

Vuoden 2007 maailmanmestari ei ole salaillut turhautumistaan vallitsevaan tilanteeseen. Alfan autojen suorituskyvyssä on ollut ongelmia, mutta myös Jäämies on tehnyt yllättäviä virhearvioita.

Viikonloppuna ajetussa Venäjän GP:ssä Räikkönen, 39, teki aika-ajoissa selvän ajovirheen. Itse kilpailussa pistejahti tyssäsi varaslähtöön ja auton tehottomuuteen.

Räikkönen sai Sotshissa vilppilähtönsä jälkeen varikon läpiajorangaistuksen, mutta onnistui saavuttamaan kilpakumppaneitaan turva-autojen avulla. Pisteille ei ollut kuitenkaan asiaa, ja suomalainen jäi sijalle 13.

– Kilpailun epäonnistuminen oli minun syytäni, mutta lopulta onnistuimme pääsemään turva-autojen ansiosta mukaan kisaan. Meillä ei ollut valitettavasti vauhtia. Pystyimme roikkumaan vain Toro Rossojen vauhdissa, ja pääsin vain yhden kaverin (Pierre Gaslyn) ohi. Käytännössä ohitin hänet vain, koska he taistelivat keskenään ja toinen heistä ajoi leveäksi, Räikkönen sanoi F1-sarjan verkkosivuston mukaan.

Alfa Romeo on saalistanut viimeisimmistä neljästä osakilpailusta vain kolme pistettä.

– Meidän pitää pyrkiä ymmärtämään, mitä viimeisimmässä neljässä kilpailussa tapahtui. Ne ovat olleet painajaisia. Meidän on selvitettävä, mikä menee pieleen ja missä ja korjata homma, Räikkönen pohti.

– Viimeisimmissä kisoissa meillä oli vauhtia oikeastaan vain Belgian Spassa. Muissa meidän on pitänyt kamppailla enemmän tai vähemmän nopeuden kanssa.

Räikkönen on F1-sarjan kokonaispisteissä 14:s 31 pisteellä. Tallikaveri Antonio Giovinazzi on neljällä pisteellään 18:s. Tallien MM-taistossa Alfa Romeo on kahdeksantena takanaan vain Haas ja kauden heittopussi Williams.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt