Vettelin ja Leclercin välillä ”räjähdysherkkä tilanne” – kaiken nähneeltä F1-legendalta selvä viesti Ferrarille

Julkaistu:

formula 1
Ross Brawn muistuttaa, että Ferrarin pitää selvittää tähtikuljettajiensa välit.
Venäjän GP:n avauskierroksen tapahtumat kuohuttivat pitkään kilpailun jälkeenkin. Paalumies Charles Leclerc antoi lähdön jälkeen pitkällä pääsuoralla imuapua kolmannesta ruudusta startanneelle Sebastian Vettelille, joka nousi kolmosruudusta toiseksi ja pian myös ohi Leclercistä.

Ferrarin ajatus oli, että Leclerc auttaisi Vettelin kakkoseksi ja päästäisi myöhemmin monacolaisen takaisin kärkeen. Saksalainen ei kuitenkaan totellut, vaan päätti pitää kiinni johtopaikasta.

Vettel ja Leclerc kävivät kovaa vääntöä Ferrarin talliväen kanssa kilpailun aikana radion välityksellä. Voit lukea keskustelut täältä.

Kyseessä ei ollut ensimmäinen kerta, kun tallikaverit ottivat tavalla tai toisella yhteen. Leclerc on osoittanut kauden alusta lähtien, ettei anna saksalaiselle yhtään ylimääräistä kunnioitusta. Hän on myös kerännyt 21 MM-pistettä enemmän kauden aikana.

Ferrarin 1990- ja 2000-lukujen suuruuden aikojen tekniikkapomo Ross Brawn otti tallin kuskitilanteeseen kantaa Autosportin haastattelussa. Brawn, joka sittemmin loi menestystalli Brawn GP:n, josta tuli myöhemmin Mercedes, toimii nykyisin F1:n moottoriurheilujohtajana.

– Heillä on nelinkertainen maailmanmestari, joka on yhä yksi F1:n parhaista kuljettajista, vaikka virheitä tuleekin joskus liikaa. Ja toisaalta heillä on Charles Leclerc, joka on uskomaton lahjakkuus. Ei kukaan ota kuutta paalupaikkaa tai voita legendaarisia kisoja kuten Span tai Monzan jos ei ole tuleva tähti, Brawn sanoi.

– Kyseessä voi olla räjähdysherkkä yhdistelmä ja sitä on hallittava tarkasti.

Brawnin viesti on suunnattu nimenomaan tallipäällikkö Mattia Binottolle. Ferrari otti tietoisen riskin, kun se pestasi Leclercin Vettelin toveriksi. Aiemmin Kimi Räikkönen oli kiltti tiimipelaaja saksalaisen aisaparina, ja tallilla on Brawnin ajoilta paljon kokemusta selkeästä ykkösmiehestä – Michael Schumacher – ja uskollisesta aseenkantajasta (mm. Rubens Barrichello, Eddie Irvine).

Brawn sanoi myös, ettei Vettelin sisäisessä rankaisemisessa ollut järkeä, koska Ferrari junaili Leclercin lopulta takaisin hänen edelleen varikkopysähdysten aikana.

– Mattia tietää, miten tällainen dynamiikka toimii, sillä hän on nähnyt tällaisia tilanteita, kun hän oli nuori insinööri. Mutta nyt hänen kunniansa ja vastuunsa on varmistaa, että kuljettajien välinen kilpailu on tervettä ja toimii sulavasti.

Ferrari on noussut Mercedesin rinnalle ja osittain jopa ohi kauden aikana. Heikko alku kuitenkin päästi Lewis Hamiltonin liian pitkälle karkumatkalle MM-pisteissä.

Venäjällä Vettelin kilpailu päättyi MGU-K -yksikön pettämiseen. Leclerc ajoi kolmanneksi.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt