Michael Schumacherille mysteerihoitoa antaneelta kirurgilta lohduton tieto: ”En pysty ihmeisiin”

rac

Julkaistu:

formula 1
Michael Schumacheria hoitanut ranskalaiskirurgi totesi, ettei pysty ihmeisiin leikkauspöydällä.
Ranskalainen sydänkirurgi Philippe Menasche on ottanut ensi kertaa kantaa uutisiin, jotka liittyvät formula ykkösten seitsemänkertaisen maailmanmestarin Michael Schumacherin saamaan hoitoon pariisilaisessa sairaalassa syyskuussa.

Le Parisien -lehti kertoi silloin, että Schumacherille annettaisiin kantasoluhoitoa. Uutinen herätti runsaasti spekulaatioita hoidon yksityiskohdista, sillä Schumacherin uskotaan kärsivän aivovauriosta eikä sydänvaivoista. Le Parisienin mukaan kantasoluhoidon oli tarkoitus estää tulehdustilaa Schumacherin elimistössä.

Nyt Menasche on raottanut hieman verhoa tapahtumien osalta italialaislehti La Repubblicalle. Viesti ei ollut erityisen rohkaiseva, vaikka Menasche painotti, että puhuu hoitoprosesseista yleisellä tasolla.

– En pysty ihmeisiin. Kyseessä ei ollut mikään hoitokokeilu – koko termi ei kuulu vakavasti otettavaan lääketieteeseen. Jouduimme täällä melkoisen huomion keskipisteeksi. Kantasoluhoidoissa on tapahtunut melkoista edistystä viimeisen 20 vuoden aikana, mutta olemme vasta alussa niiden suhteen, Menasche sanoi.


Schumacher löi päänsä lasketteluonnettomuudessa vuonna 2013. Hänen terveydentilastaan on tihkunut hyvin vähän tietoja sen jälkeen. Schumacherin, 50, tilanteesta on tullut jonkinlainen tabu F1-kuvioissa Schumacherin aikoinaan hyvin tunteneidenkin piireissä.

Esimerkiksi suomalaiskuski Mika Salo kertoi IS:lle viime viikolla, ettei ole halunnut vaivata läheisiä kysymyksillä Schumacherin voinnista.

Lue lisää: Michael Schumacherin tilanne vetää Mika Salon vaikeaksi – ei ole uskaltanut esittää kysymyksiä läheisille

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt