Kimi Räikkösen saama F1-rangaistus pysyi voimassa

Julkaistu:

Formula 1
Saksan GP:n aikarangaistuksiin liittynyttä Alfa Romeo -tallin vetoomusta käsiteltiin tiistaina Pariisissa.
Kansainvälinen autoliitto FIA ei hyväksynyt Alfa Romeon vastalausetta, joka liittyi heinäkuun lopussa ajetun Saksan F1-kisan tapahtumiin. Päätös oli täysin odotettu.

Kimi Räikkönen ajoi Hockenheimissa ruutulipulle seitsemäntenä ja tallikaveri Antonio Giovinazzi kahdeksantena. Kilpailun jälkeen molemmat saivat 30 sekunnin aikarangaistuksen, joka pudotti Räikkösen 12:nneksi ja Giovinazzin 13:nneksi.

Räikkösen ja Giovinazzin katsottiin rikkoneen F1-sarjan urheilusääntöjen artiklaa 27.1, jonka mukaan kuljettajan ”täytyy ajaa autoa yksin ja ilman apua”.

FIA:n tutkimusten mukaan Räikkösen ja Giovinazzin autoissa oli sellaiset kytkinasetukset, joilla rikottiin sääntöjä kilpailun startissa.

Kytkimen on sääntöjen mukaan reagoitava kuljettajan liikuttaman kytkinvivun liikkeeseen enintään 70 millisekunnin viiveellä. Hockenheimissa viive oli kuitenkin Räikkösen autossa noin 200 millisekuntia ja Giovinazzin menopelissä vielä enemmän, noin 300 millisekuntia.

Suurempi viive merkitsi sitä, että takapyörien sutimista saatiin ainakin teoriassa paremmin estettyä.
Lewis Hamilton nousi Alfa Romeon kuskien rangaistusten jälkeen Hockenheimissa 11. sijalta yhdeksänneksi ja Robert Kubica 12. sijalta kymmenenneksi, josta tuli MM-piste, joka edelleen on ainoa, jonka Williams-talli on tällä kaudella saavuttanut.

Aikarangaistuksista hyötyivät myös Haas-tallin kuskit Romain Grosjean ja Kevin Magnussen, jotka nousivat sijoille 7 ja 8.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt