F1-tähti Daniel Ricciardo suivaantui kovasta tuomiostaan – ”Heidän pitäisi maksaa bisnesluokan matkalippuni”

Julkaistu:

formula 1
Renault-tallin Daniel Ricciardo turhautui Singaporen F1-viikonloppuun. Hän kritisoi kisan tuomaristoa kovin sanoin.
Daniel Ricciardon F1-viikonloppu Singaporessa sai ikävän käänteen, kun hänen aika-ajosuorituksensa hylättiin ennen sunnuntain kisaa.

Aika-ajojen kahdeksanneksi nopeimman kierrosajan kellottanut Ricciardo joutui joukon perälle, koska hänen Renault’nsa MGU-K eli jarruenergiaa kierrättävä voimanlähteen osa ylitti sallitun 120 kW:n voimarajan hetkellisesti yhdellä kierroksella aika-ajojen avausosiossa.

Renault’n F1-talli ilmoitti rangaistuksen jälkeen Twitterissä, että voimarajan ylitys tapahtui hänen hitaimmalla kierroksellaan Q1:ssä ja oli kanttikiven ylityksen aiheuttama. Tallin mukaan Ricciardo sai tästä yhden mikrosekunnin hyödyn. Yksi mikrosekunti on sekunnin miljoonasosa eli 0,000001 sekuntia.

Kisan alussa Ricciardo nousi hienosti aggressiivisten ohitusten siivittämänä. Kisan 34. kierroksella Ricciardo kärsi rengasrikon osuttuaan yhteen Antonio Giovinazzin kanssa, ja maalissa aussi oli 14:s.

Ricciardo avautui kisan jälkeen viikonlopustaan, jonka rangaistus pilasi. Hän koki tulleensa häväistyksi.

– Yöuneni olivat hyvin rauhattomat, kun yritin ymmärtää, miksi rangaistus oli niin kova. Se tapahtui yhden kerran yhdellä kierroksella. Jos se olisi tapahtunut samassa mutkassa joka kierroksella läpi aika-ajojen, en valittaisi ollenkaan, Ricciardo sanoi Autosportin mukaan.

– Tämän pitäisi olla kuten ratarajojen kanssa. Jos ajaa rataviivoilta ulos ja saa hyötyä, kierros pitäisi hylätä. Me emme saaneet edes minkäänlaista hyötyä, ja minulta poistettiin kokonainen suoritus. Minut häpäistiin.

Ricciardon mukaan tuomaristoa ei kiinnostanut myöskään kuulla Renault-tallin selityksiä siitä, että MGU-K-yksikön tehopiikki oli kanttikiven aiheuttama.

Hän myös viittasi kommenteissaan positiivisiin asioihin, joita F1-tuomaroinnissa on Ricciardon mielestä tehty.

– Kilvanajon suhteen on tehty hienoja asioita. Meidän annetaan kisata, mutta mikä järki siinä on että radalla ei anneta rangaistuksia, mutta sitten isketään massiivinen rangaistus jostain, mikä ei ole edes minun hallittavissani? Jos saa hyötyä, kierroksen hylkääminen on täysin ok, mutta minun viikonloppuni pilaamisen jälkeen tuntuu siltä, että heidän pitäisi maksaa minun bisnesluokan matkalippuni.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt