Ferrari harkitsi kovaa päätöstä kesken F1-kisan – näin onnekkaasti Sebastian Vettel palasi voittajaksi Singaporessa

Julkaistu:

Formula 1
Ferrari harkitsi kuljettajiensa järjestyksen muuttamista tallimääräyksellä Singaporen F1-kisan loppuvaiheessa.
Paalupaikalta lähtenyt Charles Leclerc johti sunnuntaina ajettua Singaporen GP:tä 20 ensimmäisen kierroksen ajan.

Ferrari päätti 19. kierroksen loppuvaiheessa pyytää kolmantena olleen Sebastian Vettelin varikolle renkaidenvaihtoon.

Vettel pääsi tuoreilla renkailla niin hyvään vauhtiin, että hän nousi tallikaveri Leclercin ohi, vaikka tämän autoon vaihdettiin renkaat heti seuraavalla kierroksella.

Leclerc teki tiimiradiossa selväksi, mitä mieltä hän oli kärkipaikan menettämisestä ilman omaa syytään, tallin taktiikan takia.

Ferrarin tallipäällikkö Mattia Binotto myönsi, että italialaistalli harkitsi Leclercin palauttamista kisan kärkeen. Vetteliä olisi pyydetty tallimääräyksellä päästämään Leclerc ohi.

Niin ei kuitenkaan tehty.

– Harkitsimmeko sijoitusten vaihtamista? Kyllä, mutta ajattelimme, että se ei olisi ollut oikein, Binotto sanoi Motorsport-sivuston mukaan.

– Meillä voi olla tallin sisällä erilaisia mielipiteitä. Mietimme sitä, mutta emme tehneet niin.
Ferrarilla yllätyttiin siitä, miten paljon Vettelin vauhti parani 20. kierroksella, kun hän oli saanut tuoreemmat renkaat. Ennen varikkostoppiaan Vettel oli ollut 3,5 sekunnin päässä Leclercistä ja noin 2,5 sekuntia Lewis Hamiltonia perässä.

– Aikaisempi renkaidenvaihto oli odotettua tehokkaampi taktiikka. Siitä tuli 3,9 sekunnin ero. Emme odottaneet sellaista. Kun pysäytimme Sebastianin, luulimme, että Charles pysyy hänen edellään myös kierrosta myöhemmin tekemänsä pysähdyksen jälkeen, Binotto kertoi.


Binotton mukaan ennakkoon ajateltuna ei olisi ollut mitenkään järkevää pyytää Leclerciä varikolle ennen Vetteliä.

Talli olisi menettänyt johdon, ja kärkipaikan saaminen takaisin olisi voinut olla todella vaikeaa, jos turva-auto olisi tullut siinä vaiheessa radalle.
– Normaalisti annamme aina edun edellä olevalle autolle, mutta tuollaisessa tilanteessa Charlesta ei voitu pysäyttää ensin. Hän johti kilpailua, ja olisi joutunut ruuhkaan.

Ferrarin tarkoituksena ei ollut siirtää Vetteliä Leclercin edelle. Valitulla taktiikalla pyrittiin suojelemaan Vetteliä kahden sekunnin päässä ollutta Max Verstappenia vastaan ja parantamaan hänen mahdollisuuksia päästä Hamiltonista ohi.

Vettelillä oli onnea. Hän pääsi taktiikan avulla ohi Hamiltonista ja yllättäen myös Leclercistä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt