Kimi Räikkösen tallikaveri sai rangaistuksen Singaporen F1-kisan jälkeen – syy oli harvinainen

Julkaistu:

Formula 1
Kimi Räikkönen ei saanut rangaistusta kolaroinnistaan Singaporen GP:ssä, mutta tallikaveri Antonio Giovinazzi sai aikasakon eri tilanteesta.
Singaporen F1-kisan tuomaristo, jossa oli mukana myös Mika Salo, lätkäisi sunnuntai-iltana kymmenen sekunnin aikarangaistuksen Kimi Räikkösen tallikaverille Antonio Giovinazzille.

Se ei kuitenkaan muuttanut Giovinazzin sijoitusta. Alfa Romeon italialaiskuljettaja pysyi kymmenentenä ja sai yhden MM-pisteen.

Rangaistuksen syy oli harvinainen. Tuomariston mukaan Giovinazzi ajoi liian lähellä nosturia, joka poisti reunavalliin osuneen George Russellin autoa radan kahdeksannesta mutkasta. Russell oli sitä ennen kolaroinut Romain Grosjeanin kanssa.

Kilpailunjohtaja oli antanut kuljettajille ohjeen pysyä selvästi radan oikealla puolella paikassa, jossa oli nosturi ja ratatoimitsijoita.

Vaikka kilpailun tuomaristo hyväksyi Giovinazzin selityksen, jonka mukaan hän ajoi riittävän hitaasti, hänen katsottiin silti ajaneen niin lähellä nosturia ja toimitsijoita, ettei se ollut turvallista.

Tuomaristo tutki myös Russellin ja Grosjeanin sekä Räikkösen ja Daniil Kvjatin väliset kolarit.

Niistä ei jaettu rangaistuksia, vaikka Russell piti Grosjeania selvänä syyllisenä heidän kolarointiin ja Kvjat puhisi, että Räikkönen ”yritti tappaa” hänet.
F1-kauden seuraava kilpailu ajetaan jo ensi viikonloppuna Sotshin radalla Venäjällä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt