Singaporessa erikoinen F1-kisa – Ferrari otti kaksoisvoiton, Räikkönen keskeytti kolariin

Julkaistu:

formula 1
Sebastian Vettel otti kauden ensimmäisen voittonsa. Vettel voitti Singaporen kaduilla jo viidettä kertaa.
Ferrarin Sebastian Vettel voitti Singaporen F1-kisan ennen tallitoveriaan Charles Leclerciä.

Paalupaikalta kisaan startannut Leclerc johti varikkokäynneille asti. Ferrari otti kuitenkin Vettelin ensimmäisenä sisään, minkä ansiosta saksalainen onnistui nousemaan kärkeen.

Kisa oli erikoinen, sillä kärkiautojen vauhti etenkin kisan alkupäässä oli hitaanlaista. Pakka pysyi hyvin tiiviinä, ja kärkiautojen stoppien jälkeen kisassa oli vaihe, jolloin Alfa Romeon Antonio Giovinazzi oli johtopaikalla.

Vaikka Giovinazzi olikin kärjessä siksi ettei hän ollut tehnyt varikkopysähdystä, tilanne oli poikkeuksellinen. Viimeksi joku muu kuin Ferrari, Red Bull tai Mercedes oli johtanut F1-kisaa Silverstonessa 2015 (Valtteri Bottas Williamsilla).

Kilpailun kolmas oli Max Verstappen. Leclercin tapaan myös Lewis Hamilton hävisi taktiikassa. Britti oli ennen pysähdyksiä toisena mutta menetti varikkoruletissa kaksi sijaa.

Valtteri Bottas oli Hamiltonin jälkeen viides.

Kimi Räikkönen keskeytti, kun Daniil Kvjat törmäsi Alfa Romeon kylkeen radan 1. mutkassa kymmenisen kierrosta ennen maalia. Räikkönen oli tässä kohtaa kisaa vaikeuksissa ja juuri pudonnut pistesijoilta pois. Törmäys aiheutti turva-auton radalle kolmatta kertaa kisassa.


Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt