Ricciardo hylättiin rikkeestä, josta hän ”hyötyi 0,000001 sekuntia” – Kimi Räikkönen nousi lähtöruudukossa

Julkaistu: , Päivitetty:

Formula 1
Mehiläisen siivenräpäytys kestää 5 000 kertaa pidempään kuin Ricciardon saama etu.
Sunnuntaisen Singaporen F1-osakilpailun lähtöjärjestys meni uusiksi, kun aika-ajoissa kahdeksanneksi sijoittuneen Renault’n Daniel Ricciardon suoritus hylättiin kokonaan.

Syynä hylkäykseen oli se, että hänen autonsa MGU-K-moottorikomponentti oli ylittänyt sallitun voimarajan. Asiasta kerrottiin F1:n verkkosivuilla.

Ricciardon auto todettiin sääntöjen vastaiseksi lauantaisen aika-ajon jälkeisessä tarkastuksessa
Australialainen starttaa sunnuntaiseen kisaan joko viimeisestä lähtöruudusta tai varikolta.

Renualt’n F1-talli kertoi Twitterissä, että Ricciardo osui hitaimmalla kierroksellaan radan reunaan, ja tämä aiheutti voimarajan ylityksen. Tallin mukaan Ricciardo sai tästä yhden mikrosekunnin hyödyn. Talli ei aio valittaa päätöksestä.

Yksi mikrosekunti on sekunnin miljoonasosa eli 0,000001 sekuntia. Wikipedian mukaan mehiläisen siivenräpäytys kestää 5 000 mikrosekuntia.

Ricciardon rangaistus nostaa Alfa Romeo -tallin Kimi Räikkösen lähtöruutuun 12. Räikkönen oli aika-ajon 14:s, mutta aiemmin on tullut tieto, että 11:nneksi sijoittunut Racing Pontin Sergio Perez saa viiden lähtöruudun rangaistuksen. Hänen autoonsa joudutaan vaihtamaan vaihdelaatikko.

Paalulta kisaan lähtee Ferrarin Charles Leclerc. Mercedeksen Lewis Hamilton oli aika-ajojen toisiksi nopein ennen toista Ferrari-kuskia Sebastian Vetteliä.

Valtteri Bottas lähtee kisaan viidennestä lähtöruudusta.


Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt