Hamilton temppuili Bottaksen edelle aika-ajoratkaisussa – Mercedes-kaksikko puhdisti ilman puhumalla

Julkaistu:

Formula 1
Valtteri Bottas jäi Singaporen aika-ajoissa viidenneksi.
F1-mahtitalli Mercedeksen kuljettajakaksikolla oli lauantaisten Singaporen gp:n aika-ajojen jälkeen paitsi pohdittavaa Ferrarin yllättävästä suorituskyvystä, myös keskinäistä keskustelua. Lewis Hamilton ohitti Valtteri Bottaksen aika-ajojen viimeisen osion aikana, hidastaen näin suomalaista ja sotkien Bottakselta mahdollisen sijaparannuksen.

– Kolmannen osion ensimmäisessä vedossa kaikilla oli vähän ruuhkaa, mutta toisessa tallikaveri tuli ohi ennen viimeistä mutkaa. Jouduin hidastamaan liikaa, lämmöt hävisivät ja se meni siinä, Bottas kertoi tuoreeltaan aika-ajojen jälkeen C Morelle MTV:n mukaan.

Myöhemmin Bottakselta kyseltiin, oliko Hamiltonin tekemä ohitus "suunniteltu".

– Ei ollut. Hidastin edessä olleen Red Bullin takia, ja Lewis ei tainnut tietää, että edessäni oli auto. Hän ajatteli minun ajavan hiljaa huvikseni, mutta eihän se nyt niin ollut. Sitten hän meni edelle, joten minun piti taas hidastaa, Bottas selvitteli kiinnostuneille.

– Olemme puhuneet tuon asian läpi tallin sisällä, varmistaaksemme, ettei tuollaista enää ikinä tapahdu, Bottas painotti vielä.

Singaporen osakilpailuun paalupaikalta lähtee Ferrarin Charles Leclerc. Hamilton oli aika-ajojen toinen ennen toista Ferrari-kuskia Sebastian Vetteliä.

Red Bullin Max Verstappen starttaa nelosruudusta, Bottas viidennestä ruudusta.
Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt