Traagisessa F2-kolarissa loukkaantunut Juan Manuel Correa ei ole enää koomassa – ”Taistelee edelleen aikaa vastaan”

Julkaistu:

F2
Ecuadorilaiskuljettajan tilasta saatiin uutta tietoa.
Kolme viikkoa sitten F2-autojen Belgian osakilpailussa vakavasti loukkaantunut Juan Manuel Correa ei ole enää keinotekoisessa koomassa. Correa, 20, kärsii selkärankavammasta ja jalkamurtumista.

Lisäksi hänellä on vaurioita keuhkoissa, joiden toiminta pitää saada taattua ennen vaativia jalkaleikkauksia.

Correaa pidettiin koomassa, jotta hänen vaurioituneita keuhkojaan voitaisiin hoitaa paremmin. Lääkärien mukaan hän on tajuissaan, muttei vielä täysin hereillä.

– Vaikka tämä on merkittävä askel oikeaan suuntaan, hän taistelee edelleen aikaa vastaan, kuljettajan Twitterissä jaetussa tiedotteessa kerrottiin.

Asiasta uutisoi esimerkiksi BBC.

Belgian Span radalla elokuun viimeisenä päivänä ajetussa formula kakkosten kilpailussa tapahtui usean auton kolari, jossa kuoli 22-vuotias ranskalaiskuljettaja Anthoine Hubert. Correan auto törmäsi yli 200 kilometrin tuntivauhdilla Hubertin auton kylkeen.

Correa vietiin onnettomuuden jälkeen Liegessä sijaitsevaan sairaalaan, josta hänet siirrettiin myöhemmin Lontooseen. Tiedotteen mukaan Correan tila on parantunut kriittisestä vakavaksi, mutta tila voi edelleen muuttua herkästi.

Erityisesti Correan oikea jalka vaatisi leikkaushoitoa, jotta pysyvät vammat voitaisiin ehkäistä. Hoitotoimenpiteiden kanssa täytyy edetä varovasti ja huomioida potilaan tila.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt