Kimi Räikkösen tallikaveriksi pyrkivä F1-kuski kinusi ajosopimusta – tallipomo sai tarpeekseen: ”Älä soita enää!”

Julkaistu:

Formula 1
Nico Hülkenberg etsii edelleen ajopaikkaa seuraavalle kaudelle.
Renault’lta lähtevä Nico Hülkenberg kertoi yrittäneensä päästä Red Bullille.

Hülkenberg, 32, tarjosi itseään Max Verstappenin tallikaveriksi, kun hän kävi keskusteluja Red Bullin kuljettaja-asioissa paljon päätösvaltaa omaavan Helmut Markon kanssa.

– Puhuin elokuussa paljon tohtori Markon kanssa. Jossain vaiheessa hän sitten sanoi, että älä soita minulle enää, Hülkenberg paljasti Singaporessa Auto Motor und Sportin mukaan.

– En voisi sanoa ei sille autolle, vaikka Verstappen tallikaverina olisikin iso haaste. Hän on ”tappaja” ja yksi nopeimmista.

Hülkenberg uskoo, että vanhan ystävänsä avulla hän voi vielä päästä Alfa Romeon rattiin, Kimi Räikkösen tallikaveriksi. Alfa Romeon tallipäällikkö Frederic Vasseur on auttanut saksalaiskuskia aiemminkin.

Ferrarilla on kuitenkin oikeus valita sveitsiläis-italialaisen tallin toinen kisakuljettaja.

– Tietyssä määrin se ei enää ole minun käsissäni. Tiedän, mitä rakenteita siellä on ja kuka tekee päätökset, Hülkenberg sanoi.

– En voi tehdä muuta kuin osoittaa oman suorituskykyni. Realistinen mahdollisuus on yhä olemassa, mutta tässä bisneksessä ei koskaan voi olla varma mistään.

Tallipäällikkö Vasseurilta kysyttiin, onko hän jo puhunut Hülkenbergin kanssa.

– Minun ei tarvitse puhua Nicon kanssa. Kukaan ei täällä tunne häntä paremmin kuin minä. Hänestä tuli minun tallissani mestari formula 3:ssa ja formula 2:ssa (silloin GP2). Lisäksi noudin hänet Renault’lle ennen kautta 2017, Vasseur vastasi.

Hülkenberg ei päässyt sopimukseen Haas-tallin kanssa. Hän myös kieltäytyi McLarenin tarjoamasta paikasta tallin IndyCar-projektissa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt